Myimme Stora Enson osakkeet salkustamme

Myimme tänään Stora Enson osakkeet salkustamme 5,75 euron keskihintaan. Ostimme Stora Ensoa syksyllä, kun osakekurssi oli mielestämme romahtanut jo liikaa ja osakkeen arvostustaso näytti erittäin houkuttelevalta sekä absoluuttisesti että suhteessa yhtiön verrokkeihin. Jälkikäteen on helppo sanoa, että ajoituksemme olisi voinut olla selvästi parempikin sillä osake laski vielä reilusti ostomme jälkeen, mutta saimme osakkeesta kuitenkin kohtuullisen noin 14 %:n tuoton noin 6 kuukauden aikana.

Alkuperäinen sijoituksemme Stora Ensoon perustui selkeään aliarvostukseen, kuten kerroimme ostokommentissamme. Silloin yhtiön P/B-luku oli noin 0.6x, kun se nyt on lähempänä 0.8x. Nyt suurin aliarvostus on mielestämme kadonnut, osittain kurssinousun ja osittain silloisia odotuksiemme heikomman tuloskehityksen takia.

Osake ei ole vieläkään kallis ja tarjoaa edelleen hyvän yli 5 %:n osinkotuoton, mutta arvostuksen lähestyessä tasearvoa myös riskit kasvavat huomattavasti nykyisessä hyvin epävarmassa taloustilanteessa. Kuten ostokommentissamme sanoimme: ”…yhtiön tulevaisuuden näkymät eivät ole häikäisevät, mutta yhtiön todella alhainen arvostustaso tarjoaa jo selvää puskuria mahdollisia pettymyksiä vastaan.” Nyt tuo puskuri on mielestämme suurimmalta osalta käytetty ja osakkeen nousupotentiaali enää rajallinen.

Vaikka pidämme Stora Ensoa laadukkaana omalla alallaan, emme näe sitä houkuttelevana pitkän tähtäimen sijoituksena. Tämä johtuu toimialan karuista lainalaisuuksista, joiden vuoksi pidämme yhtiön kykyä luoda omistaja-arvoa heikkona.

-Inderes

Photo credit: Greenpeace Finland / Foter / CC BY

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit