Myimme kolmanneksen Sampon osakkeistamme

Myimme eilen noin kolmanneksen Sampon osakkeistamme hintaan 30,37 euroa per osake. Sampo on ollut meille sijoituksena erinomainen. Ostimme yhtiötä ensimmäisen kerran kesällä 2011 22,5 euron hintaan ja pidimme yhtiötä selvästi aliarvostettuna. Syksyllä 2011 eurokriisin velloessa ostimme yhtiötä toisen kerran tällä kertaa hintaan 19,8 euroa per osake. Nyt myytävien osakkeiden tuotoksi muodostaa FIFO käytännöllä noin 35 % + 6 % osinko. Tämä tuotto on myös saavutettu erinomaisen pienellä riskillä, koska Sampon aliarvostus oli ostohinnoillamme niin räikeä.

Nyt kun osakekurssi on noussut yli 30 euron, on yhtiön aliarvostus mielestämme purkautunut emmekä näe osakkeessa enää fundamenttipohjaista nousuvaraa. Markkinoiden toiveet If:n myyntiin liittyen ovat voimistuneet jatkuvasti ja näkemyksemme mukaan nykyinen osakekurssi diskonttaa pitkälti If:n myynnin. Osien summa valuaatiolla markkina arvostaa If:n tällä hetkellä noin 8,5 miljardiin euroon. Tämä vastaa EV/EBIT-kerrointa 10x viime vuoden tuloksella laskettuna ja noin 13x kerrointa viiden edellisvuoden tuloksen keskiarvolla. Tämä arvostus on myös linjassa hallituksen puheenjohtaja Wahlroosin aikaisemmin ilmoille heittämän hintalapun kanssa. Pidämme If:n myynti mahdollisena ja 8,5 miljardin euron hintaa erinomaisena, mutta nykyinen osakekurssi ei enää tarjoa nousuvaraa, ellei hinta ylitä tätä 8,5 miljardia euroa.

Koska If on mielestämme tällä hetkellä täyteen hinnoiteltu, Sampon kurssinousutoiveet lepäävät pitkälti Nordeassa. Vaikka pidämmekin Nordean osaketta edelleen jonkin verran aliarvostettuna, näemme siinä enää rajallisesti nousuvaraa lyhyellä tähtäimellä. Lyhyellä tähtäimellä osakkeeseen tulee kohdistumaan paineita Ruotsin valtion osakemyynneistä sekä mahdollisesta eurokriisin pinnalle nousemisesta.

Sampo tarjoaa mielestämme edelleen pitkäaikaiselle sijoittajalle noin 8 %:n vuotuisen tulostuoton + option mahdollisiin yritysjärjestelyihin. Haluamme olla yhtiössä mukana varsinkin jälkimmäistä korttia silmällä pitäen ja näin ollen jätämme salkkuumme edelleen huomattavan määrän Sampon osakkeita. Haluamme kuitenkin keventää painoamme Sampo/Nordea akselilla hieman, sillä yhtiöiden yhdistetty osuus oli noussut salkussamme jo lähes 20 %:n tuntumaan.

Omistamme Sampon osakkeita.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit