Myimme Bittiumin osakkeet hinnoitteluvirheen korjauduttua

Myimme tänään Bittiumin osakkeet salkustamme keskihinnalla 6,93 euroa. Saimme osakkeille erittäin hyvän lähes 50 %:n tuoton noin 3,5 kuukauden sijoitusajalta. Erinomaisen sijoituksesta teki mielestämme se, että sijoituksen riski/tuotto-profiili oli erityisen hyvä osakkeen poikkeuksellisessa tilanteessa tapahtuneen selkeän hinnoitteluvirheen takia. Ostohetkellä Bittiumin liiketoiminnan sai käytännössä ilmaiseksi, joten laskuvaraa osakkeessa ei ollut erityisesti omien osakkeiden vapaaehtoisen ostotarjouksen lähestyessä. Pidämme edelleen Bittiumia mielenkiintoisena sijoitustarinana, mutta nykyisellä arvostustasolla voittojen kotiutus oli mielestämme perusteltua.

Ostimme Bittiumia keskikurssilla 4,64 euroa syyskuun alussa, kun yhtiön markkina-arvo laski alle yhtiön muhkean nettokassan. Yhtiön markkina-arvo oli ostohetkellä noin 614 MEUR samaan aikaan, kun yhtiöllä oli silloin tuoreen välitilinpäätöksen mukaan kassaa (ja muita likvidejä varoja) 615 MEUR. Mielestämme kyse oli selvästä hinnoitteluvirheestä, joka korjaantui odotuksiemme mukaisesti vapaaehtoisen julkisen omien osakkeiden ostotarjouksen päättymisen jälkeen. Näin myös tapahtui ja osakekurssi nousi ostotarjouksen päättymisen jälkeen noin 40 % nopeassa tahdissa.

Myyntihetkellä samasta liiketoiminnasta joutuu maksamaan noin 125 MEUR (yritysarvo EV). Vuoden 2016 tulosennusteellamme osakkeen EV/EBITDA on noin 15x, EV/EBIT noin 21x ja EV/S noin 1,7x. Kertoimet ovat mielestämme haastavia ja sisältävät korkeita tuloskasvuodotuksia lähivuosille, käytännössä ne odottavat tuoteliiketoiminnan voimakasta positiivista kehitystä. Verrokkiryhmän kertoimet ovat huomattavasti alhaisempia, joskin niin on myös niiden tuloskasvuodotukset. Bittiumin osaketta tukee näkemyksemme mukaan lähiaikoina kevään osinkospekulointi, mutta mielestämme riski/tuotto-profiili on kuitenkin kääntynyt hieman negatiiviseksi, minkä takia halusimme kotiuttaa voittomme. Seuraamme yhtiön mielenkiintoista sijoitustarinaa välillä sivusta.

Omistamme osakkeita Bittiumissa.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit