Miten muuttaa 200 euroa 100 000 euroksi?

Monille kuukausisäästäminen on jotain, mikä pitäisi aloittaa, mutta johon ei millään vain ehdi koskaan tarttua.

Nykyisillä alhaisilla korkotasoilla kuukausisäästäminen rahastoihin on kuitenkin erinomainen tapa rakentaa taloudellisesti turvatumpi tulevaisuus. Syitä aloittaa on monia:

  • Kuukausisäästäminen on helppo aloittaa, vain kolme askelta ja muutama minuutti ajastasi
  • Kun kuukausisäästösuunnitelma on kerran tehty, se hoitaa säästämisen puolestasi, eikä sinun tarvitse käyttää siihen enempää aikaasi
  • Voit koska tahansa keskeyttää kuukausisäästön tai tehdä siihen muutoksia

Kuukausisäästösumman ei tarvitse myöskään olla suuri aloittaaksesi matkan kohti taloudellista riippumattomuutta – katso vaikka oheinen esimerkkilaskelmamme.

Korkoa korolle – maailman kahdeksas ihme

Oletetaan, että säästät palkastasi 200 euroa joka kuukausi osakemarkkinoille sijoittavaan rahastoon, joka tuottaa 8 % vuodessa. 20 vuodessa summa on tällöin kasvanut 118 589 euron potiksi. Korkoa korolle -ilmiön ansiosta seuraavan sadan tuhannen euron raja tulee vastaan tämän jälkeen jo kuudessa vuodessa: yhteensä 26 vuoden säästämisen jälkeen summa on kasvanut 209 872 euroon.

Ei ihme, että korkoa korolle -ilmiötä kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi!

Viisi vinkkiä kuukausisäästämiseen

Olet nyt ehkä päättänyt aloittaa kuukausisäästämisen, ja hyvä niin! Mutta miten päästä alkuun?

Tässä viisi vinkkiä kuukausisäästämisen aloittamiseen:

  1. Tärkeintä on aloittaminen. Voit muuttaa suunnitelmaa, säästökohteita sekä säästettävää summaa “lennosta” – oleellisinta on aloittaa.
  2. Älä sijoita vain yhteen rahastoon, vaan valitse ainakin muutama mieleisesi rahasto kuukausisäästökohteeksi. Näin hajautat riskiä. Ideoita ja inspiraatiota rahastojen valintaan voit hakea esimerkiksi Rahastomaailman parhaiden tuottaneiden rahastojen TOP-listoilta.
  3. Pyri olemaan koskematta säästöihisi, kunnes oikeasti tarvitset niitä. Anna korkoa korolle -ilmiön tehdä taikaansa.
  4. Pidä kuukausittainen säästösumma sellaisen suuruisena, että se sopii omaan taloudenpitoosi. Jos tuntuu siltä, voit koska tahansa muuttaa säästösummaa tai jättää välistä yhden kuukauden.
  5. Aloita!

Onnea sijoituksiin!

Säästölaskurin laskelma perustuu valitsemaasi säästösummaan, nettotuotto-odotukseen (tuotto-odotus miinus kulut) ja säästöaikaan. Laskelma on suuntaa-antava. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Verotusta tai inflaatiota ei ole otettu huomioon.
Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
04.10.2017 12:13

Kannattaa ennemmin sijoittaa bitcoiniin. Viimeisen 5v aikana on joka vuosi päihittänyt sekä osakkeet, rahastot että kullan sijoituskohteena. Odotettavissa on täysin sama juttu seuraaville vuosille, sanokoot pankkiirit mitä sanovat.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
06.10.2017 14:30

Hyvä pointti, olen miettinyt itse samaa. Mitä kautta kannattaisi Suomessa sijoittaa BitCoin:hin ja mihin niistä (BitCoin, Ethereum, jne). Suoraan jollain BitWallet:illa (minkä?) vai jonkun rahaston tai alan yrityksen kautta tai jotenkin Nordnet:in salkun kautta vai miten?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
06.10.2017 14:34

Moi Jukka! Bitcoiniin on mahdollista sijoittaa Nordnetissä välillisesti, esimeriksi sertifikaattien ja alan yritysten osakkeiden kautta. Tällaisia ovat mm. Bitcoin XBT, Bitcoin XBTE ja Bitcoin Group SE. /Henri