Mitä ylipäätään Talvivaaran merkintäoikeusannista voidaan sanoa, voidaan sanoa selvästi

Jos sinun pitäisi lukea kaksi juttua Talvivaaran tänään alkavasta osakeannista, lue lue Satu Hirvelän käytännön “Näin toimit Talvivaaran annissa” (Kauppalehti) ja Henri Elon pohdiskeleva “Talvivaaran osakeanti – faktat, haasteet ja mahdollisuudet” (80+ päivässä osakesijoittajaksi). Merkintäoikeusannissa ei siis ole kyse splitistä, lunastuksesta, pääomanpalautuksesta tai mistään muustakaan tällaisesta yhtiötapahtumasta – kyse on uusmerkintä eli merkintäoikeuksilla voi niin halutessaan merkitä uusia osakkeita hintaan 0,16 €/uusi osake.

Talvivaaran merkintäoikeusanti käynnistyy tänään 18.3.2013 ja päättyy 5.4.2013 (Nordnetin kautta viimeinen merkintäpäivä on 4.4.2013). Merkinnän pääjärjestäjänä toimii Nordea.

Merkintäoikeudet (Talvivaara Mining MO; Helsingin pörssin kaupankäyntitunnus on ” TLV1VU0113″) ovat irronneet osakkeista maanantaina 11.3.2013 ja ne on kirjattu sijoittajille perjantain 8.3.2013 omistusten perusteella (koska maanantaina 11.3. alkaen osakkeella on käyty kauppaa ilman merkintäoikeuksia ja siinä myös selitys osakkeen nimellisarvon laskuun). Merkintäoikeuksien ja “vanhojen” osakkeiden (siis osakkeet ilman merkintäoikeuksia) hinnan välillä on luonnollisesti vastaavuus, joka on erittäin tärkeää ymmärtää varsinkin siinä tilanteessa, jos myyt merkintäoikeuksia tai ostat niitä markkinoilta. Merkintäaika alkoi tänään kello 9:30, jonka jälkeen se on aktivoitu useimmissa pankeissa ja arvopaperivälittäjillä sijoittajien “tutkittavaksi” ja merkittäväksi. Annissa on tarjolla myös niin sanottu toissijainen merkintä, johon voi osallistua myös ilman merkintäoikeuksia, mutta Nordnet ei kuitenkaan tarjoa toissijaista antia ensisijaisesta annista irrallisena. Pelkän toissijaisen merkinnän voi suorittaa ensisijaisesti Nordean (pääjärjestäjä) kautta.

Käyttämättömät merkintäoikeudet raukeavat arvottomina 5.4.2013 kello 20:00.

TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ

11.3.2013 Osakkeen noteeraus ilman merkintäoikeutta

13.3.2013 Osakeannin täsmäytyspäivä

18.3.2013 Osakeannin merkintäaika alkaa klo 9.30

18.3.2013 Kaupankäynti merkintäoikeuksilla alkaa Helsingin pörssissä

27.3.2013 Kaupankäynti merkintäoikeuksilla päättyy Helsingin pörssissä

5.4.2013 Osakeannin merkintäaika päättyy klo 20:00 Nordeassa -> Nordnetin kautta viimeinen merkintäpäivä 4.4.2013 klo 20:00

8.4.2013 Osakeannissa merkityt uudet osakkeet otetaan julkisen kaupankäynninkohteeksi väliaikaisina osakkeina

12.4.2013 Hallitus päättää merkintöjen hyväksymisestä ja tiedottaa osakeannintuloksesta (arviolta)

15.4.2013 Osakeannissa merkityt osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin (arviolta)

16.4.2013 Osakeannissa merkityt osakkeet otetaan kaupankäynnin kohteeksi Helsingin pörssissä yhdessä yhtiön vanhojen osakkeiden kanssa (arviolta)

16.4.2013 Toissijaisessa annissa mahdollisesti merkitsemättä jäävistä merkintämaksuista maksettava hyvitys tilitetään (arviolta)

Lisätietoja:

– Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj: Osakeannin ehdot noin 261 miljoonan euron keräämiseen 8.3.2013 (PDF)
– Verohallinto: Osakeanteihin liittyviä erityiskysymyksiä (hankintamenon uusjyvittyminen, osakkeiden omitusaika jne.)

Kuvalähde: Waifer X / Foter.com / CC BY

Vastuuvapaus: Tämä kirjoitus ja sen sisältämä tieto on tarkoitettu vain yleistiedoksi ja tieto on kerätty kirjoittajan luotettavana pitämistä lähteistä, mutta mahdollisista virheistä ja epätäsmällisyyksistä en ota vastuuta. Merkintäoikeusantia koskevissa kysymyksissä on syytä kääntyä Talvivaaran sijoittajasuhteiden puoleen. Käytännön merkintää koskevissa kysymyksissä sinua palvelevat pankkisi tai arvopaperivälittäjäsi asiakaspalvelu.

 

/Thomas Brand

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit