Mitä jäi kesästä mieleen?

Ennen heinäkuista kesälomaa päätin pitää kirjaa siitä, kuinka monen suomalaisen pörssiyhtiön tuotteita käytin. Looginen ajatuksenjuoksuni seurasi Erkki Sinkon kuuluisaa ajatusta ”osta sen yrityksen osakkeita, joita käytät ja jotka olet hyväksi todennut”.

Jo ennen lomia olin päättänyt uusia talomme katon. Siihen tuli käytettyä Rautaruukin tuotteita. Kattotöissä ja muissakin ulkotöissä tuppaa tulemaan kesähelteillä jano. Sen sammuttaminen helpottui Olvin tuotteilla.  Mehut, vedet, Sandels sekä A. Le Coq tulivat tutuiksi. Olvi tuntuukin laajentaneen markettivalikoimaansa viime vuosina oikein kunnolla.

Jano vain yltyi kun innostuin maalaushommista. Tikkurilan tuotteilla ja palveluilla hommat hoituivat sutjakasti. Ja kuten tiedätte, remonttihommissa aina sattuu ja tapahtuu. Orionin tuotespektri tuli monestakin näkökulmasta tutuksi. Pahimmilta säryiltä helpotti Ramirentin vuokrakonepalvelu. Kaikkea ei kannatta enää käsin kaivaa.

Samaan syssyyn tuli ostettua Fiskarsin puutarhatuotteita sekä asennettua Uponorin sadevesiputkia. ”Ne ovat oman alansa ehdotonta huippua maailmassa”, totesi K-Raudan ammattitaitoinen myyjä. Keskon luotsaamissa kaupoissa tuli muutenkin poikettua koko kesän ajan. On suorastaan hämmentävää, kuinka kauppiasvetoiset Citymarketit on saatu niin paljon ketjuvetoisia Prismoja houkuttelevimmiksi ostopaikoiksi. Valikoimakin on mitä mahtavin. Ja se lihatiski…

Atrian ja HKScanin tuotteet  tulivat todella tutuiksi. Unohtaa ei sovi myöskään Raision terveyspainotteisia tuotteita ja Lännen Tehtaiden tuotepalettia.

Alueellamme jätekuljetukset hoitaa Lassila & Tikanoja. Palvelu on rentoa, sillä aina on saanut pahvirojua yms. ylimääräistä autoon heittää, kun on kauniisti lupaa kysynyt ja sattunut olemaan oikeaan aikaan paikalla. Ottakaapa muut puljut oppia Lassilan palveluasenteesta! Se on yhtä kohdallaan kuin K-Raudan myyjillä.

Fortum taas hoitaa sähkönjakelun mallikkaasti. Sähkönmittaukseen liittyvän älyboksinkin vaihtoivat kesäkuumalla. Elisalta taas tulee puhelin- ja tietoliikennelaskuja sen verran tehokkaasti, että oli pakko ostaa firmaa elokuun alun paniikkimyynneistä. Puhelut on hoidettu Nokian puhelimilla, jotka eivät mielestäni ole niin surkeita kuin on mainostettu.

Mediapuolella Sanoman Hesari sekä Talentumin Arvopaperi ja Talouselämä kuuluvat ympäri vuoden vakituisiin lukuhetkiin. Talentumin bisneskirjat ja nyttemmin bisnespokkarit olivat kesän korvilla kovalla kulutuksella. Uutta tietoa on hyvä tankata kesällä jos muuten ei aika anna myöden. Alman ja Ilkan palveluja tuli taas selailtua kesälomamatkalla.

Autoa tankattiin Neste Oilin tuotteilla ja tankit ovat (ainakin osittain) Aspon käsialaa. Tutkikaapa seuraavan kerran kun tankilla pysähdytte!

-Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Monialajohtaja24 Elokuu, 2011Muuten meni kesälomavalinnat oikein mutta näin asiakasomistajana on pakko oikaista käsitystä houkuttelevammasta sekä samalla edullisemmasta ostospaikasta ruokaostoksiin… ;)

Valitsitko ruokaostoksissa kalliimmat merkkituotteet vai kaupan omalla brändillä olevan tuotteen – joka sekin saattaa olla Lännen Tehtaiden tuotepaletista? Itse puntaroin asiaa useasti niin monelta kantilta että pakasteet jo sulavat. Toisaalta kallis brändituote tuo paremman katteen LT:lle mutta toisaalta halvempi merkkituote taas tuo edun itselle samantien. (Sivumennen sanoen olen triplannut omistukseni Lännen Tehtaissa elokuun aikana…)

Mitä mieltä olet Lassila&Tikanojan ilmoituksesta ylikurssirahaston alentamisesta, onkohan tarkoituksena maksaa totuttua parempaa osinkoa ensi keväänä? Kurssikin on houkuttelevalla tasolla.

Petre24 Elokuu, 2011Joo, tottahan keskon puljut kalliita ostospaikkoja on, ei voi mitään. Mutta tokihan sitä Pirkallakin perustarpeet saa tyydytettyä. Kummasti se kauppa vaan Keskoissa käyvän, vaikka “kaikki tietävät” tästä kalleudesta. Paras esimerkki ja opetus allekirjoittaneelle tuli kalapuikoista: Pohdiskelin merkkituotteen ja kaupan brändin välisiä eroja. Tuoteseloste oli identtinen. Päätin kysyä läheiseltä myyjältä, jolla vaikutti olevan n. 30 vuoden kokemus alalta. Hän vastasi kysymykseeni kysymyksellä “Luuletko sä tosiaan, että ne Norjassa lyö pystyyn uuden tehtaan eri brändin takia?” Niinpä….

L&T ylikurssirahasto viittaa osinkoon. Pidän L&T.tä hyvänä firmana, ja mennyttä Jari Sarjoa eräänä parhaista yritysjohtajista. ja tiedän ongelmista… L&T:llä on melkoinen megatrebdi puolellaan, kunhan turha häröily saataisiin kuriin ja keskityttäisiin liikevoiton kannalta olennaiseen.

S&S24 Elokuu, 2011L&T H1:

“Korollista vierasta pääomaa oli kauden lopussa 154,5 miljoonaa euroa (112,6 milj. e). Vertailukaudella yhteisyritys L&T Recoilin omaisuuserät esitettiin myytävänä olevina omaisuuserinä ja niihin liittyvinä velkoina, minkä vuoksi L&T Recoiliin liittyvä korollinen vieras pääoma, 20,9 miljoonaa euroa, ei sisältynyt vertailukauden vieraaseen pääomaan. Korolliset nettovelat olivat 144,0 miljoonaa euroa ja ne kasvoivat 31,7 miljoonaa euroa vuoden alusta. ”

Olisiko Recoilin epäonnistuneella myynnillä myös vaikutusta tähän ylikurssirahaston purkuun. Saattaa olla että L&T:llä oli laskettu että korollista vierasta pääomaa olisi saatu purettua likvideihin tätä kautta. Ja näin saatu rahoitusta joko 2012 maksettavaan osinkoon tai sitten investointeihin. Oli mitä oli, joko osinkoja, investointeja tai molempia on varmaan tiedossa.

Kosmeettiseen Gearing prosentin nousuun tuo ei vissiin kyllä auta, sillä ylikurssirahasto on jo osa omaa pääomaa. Onko ylipäätään ylikurssirahaston siirossa vapaaseen omaan pääomaan mitään manipulatiivista vaikutusta tunnuslukuihin?

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit