Minne Nokia-rahat seuraavaksi?

Nordnetissä suomalaisten Nokia-omistajien määrä on vähentynyt Microsoft-uutisten jälkeen lähes 3 400 salkulla. Vielä maanantaina 2. syyskuuta Nordnetissä oli n. 35 000 suomalaista Nokia-omistajaa, joten prosenteiksi muutettuna noin kymmenesosa yhtiötä omistaneista asiakkaistamme on luopunut kokonaan omistuksestaan viikon aikana. Tämän lisäksi on useita satoja asiakkaita, jotka ovat keventäneet Nokia-salkkuaan mutta jääneet edelleen omistajiksi. Nyt on uskoakseni hyvä hetki kartoittaa Nokiasta vapautuville käteisvaroille vakaita jälleensijoituskohteita, esimerkiksi osinko-osakkeiden maailmasta.

Riskittömän korkotuoton historiallisen alhainen taso tekee osakkeista houkuttelevia. Vallitsevassa markkinatilanteessa talletustileiltä on haastavaa saada hyvää korkotuottoa, joka ylittäisi inflaation ja siten kasvattaisi säästäjän ostovoimaa. Pahimmillaan käteinen menettää päivittäin reaaliarvoaan, kun yleisen hintatason nousuvauhti ylittää säästäjän saaman nimellisen korkotuoton. Pörssistä on kuitenkin juuri nyt vaivatonta löytää markkina-asemiltaan vakaita osingonmaksajia, joiden vuosittain jakamat osinkotuotot ylittävät jopa moninkertaisesti talletustilien korkotuotot. Esimerkiksi Kim Lindström tarkasteli osinkotuoton ja riskittöminä pidettyjen korkotuottojen välistä historiallisen suurta tuottoeroa ansiokkaassa blogissaan ”Osinkotuotto luonnottoman korkea”. Markkinatilanne ei ole muuttunut merkittävästi kirjoituksen jälkeen.

Helsingin pörssistä löytyy lukuisia kohtuuhintaisia osinkoyhtiöitä. Nordnet Kompassi -analyysikirjaston ehdoton osinkokuningas on tällä hetkellä Inderesin laatimien ennusteiden mukaan Elisa, jonka tarjoaman osinkotuoton ennustetaan kohoavan ensi keväänä jopa 8,2 %:iin. Muitakin vaihtoehtoja löytyy: Inderesin tuottaman listauksen mukaan jopa 10 kotimaista pörssiyhtiötä maksavat ensi vuonna yli 6 %:n osinkovirtaa, ja jopa 20 pörssiyhtiötä yltävät yli 5 %:n osinkotuottoon. Korkeat osinkotuotot voidaan nähdä eräänlaisina pohjatuottoina, jotka sijoittaja saa osakeomistuksistaan vuosittain kurssiheilahteluista riippumatta.

Nordnetissä laajimmin omistettuihin osinkoyhtiöihin lukeutuu esimerkiksi valtionyhtiö Fortum, joka maksaa Inderesin ennusteen mukaan ensi keväänä nykyhinnalleen jopa 6,6 %:n osinkovirtaa. Fortumin osakkeenomistajia on suomalaisten asiakkaidemme keskuudessa jo yli 22 300. Vaihtoehtoiseksi osinko-osakkeeksi löytyy energia- ja metsäyhtiö UPM, joka on profiloitunut ennustettavaksi osingonmaksajaksi liiketoimintansa vakaan kassavirran turvin. Inderesin tämänhetkisen osinkoennusteen mukaan UPM jakaa ensi keväänä 6,6 % tuoton nykyhinnalleen ja yli 12 500 asiakkaallemme. Myös valtion sijoitusyhtiö Solidiumin vastikään keventämä TeliaSonera maksaa omistajilleen noin 6 %:n osinkotuottoa suhteessa osakkeen nykyhintaan. Nordnet Suomessa TeliaSoneran osingot kirjautuvat yli 11 600 eri salkkuun.

Raportoidut puolivuotistulokset ja orastava suhdannekäänne luovat uskoa seuraavaan osinkokevääseen. Viime viikkojen aikana Euroopan talouden yleisnäkymässä on ollut havaittavissa varovaista optimismia. Tämä antaa aihetta odottaa vuodenvaihteen jälkeen varsin hyvää osinkokevättä. Mikäli markkinatilanne kohenee loppuvuonna edelleen, on mahdollista, että useat kotimaiset suuryhtiöt jopa korottavat voitonjakoaan viime keväästä.

Jos sijoittajalla ei kuitenkaan riitä uskoa Euroopan talouteen, on mahdollista seurata yli 9 300 Nordnetin suomalaista asiakasta ja poimia osinkosalkkuun voimakkaasti Aasian markkinoilla kasvava Metso, joka maksaa nykyhinnalleen Inderesin ennusteen mukaan jopa 6,4 %:n osinkotuottoa.

Nokian tarjoaman vuoristoradan voi vaihtaa vaihdetta vakaampaan osinkojunaan!

 

/Niklas Odenwall

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.09.2013 15:33

Metsoa hommattu jo salkkuun, osittain hyvien osinkojen takia ja isoks osaks diffuusion takia 🙂

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
15.05.2014 19:40

I looove your lttlie sample! So colorful and so much texture! I have tried YLI(like it!) but not Aurifil. I haven’t tried wool batting. I would have to order that!