Siirry pääsisältöön

Millainen on moderni sijoittajapersoona?

Kirjoitin muutama viikko sitten Säästöistä Unelmiksi -blogiini perinteisistä sijoittajatyypeistä, joihin törmää keskustelupalstoilla tai sijoitustapahtumissa. Sijoittajapersoonakuvaukset oli helppo kirjoittaa, sillä sijoitusmaailmasta löytää vaivattomasti usein toistuvat stereotyyppiset hahmot. Itseäni häiritsi kuitenkin jo kirjoittaessa, että melkein kaikista hahmoista meinasi tulla miehiä. Näin hahmot päässäni automaattisesti miehinä ja jouduin kirjoittamaan muutaman tekstin kokonaan uusiksi, jotta sain niistä sukupuolineutraaleja.

Miksi naissijoittajahahmojen tunnistaminen ja kuvailu tuntui vaikealta? Naissijoittajissa ei tällä hetkellä ole helposti tunnistettavia, karikatyyrimäisiä hahmoja, joista saisi persoonakuvauksen helposti aikaiseksi. Ehkäpä siksi uusien, nuorten naissijoittajien on haastavampaa aloittaa sijoittaminen kun ei ole selkeitä Warren Buffetmäisiä naisesikuvia tai edes minkäänlaista mielikuvaa siitä, miltä naissijoittajan hahmo voisi näyttää. Onneksi julkisuudessa on viime aikoina esiintynyt yhä enemmän naissijoittajia, joista voi ottaa mallia. Kiitos tästä medialle sekä rohkeille sijoittajille kuten Jasmin Hamid ja Merja Mähkä.

En halunnut kuitenkaan kirjoittaa uusia naissijoittajahahmoja, vaan päädyin miettimään, miltä näyttäisi moderni, nykypäivän sijoittaja, oli hän sitten nainen tai mies.  Ensimmäisenä mieleeni tuli seuraavanlainen hahmo:

Moderni arvosijoittaja hajauttaa sijoituksensa omien arvojensa mukaisiin kohteisiin kuten osakkeisiin, rahastoihin, joukkorahoituskampanjoihin sekä startupeihin. Sijoituskohteita punnitessa sijoittaja seuraa vastuullisen sijoittamisen periaatteita, joissa huomioidaan ympäristö- ja hallintotapa-asiat sekä sosiaalinen vastuu, tuotosta kuitenkaan tinkimättä. Kavereiden kesken sijoittamisesta puhutaan perjantai-iltaisin lähipanimopubissa, jonka joukkorahoituskampanjaan on yhdessä osallistuttu. Moderni sijoittaja puhuu säästämisestä ja sijoittamisesta myös lapsilleen, joille on avattu omat sijoitustilit sekä mietitty yhteiset säästötavoitteet. Moderni sijoittaja ei sijoita vain rahan takia vaan vaikuttaakseen sekä ympristön että yhteiskunnan hyvinvointiin, omaa tulevaisuuden turvaamista unohtamatta.

Millaisena sinä näet modernin sijoittajan?

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit