Siirry pääsisältöön

Miksi jo 50 000 sijoittajaa on jakanut salkkunsa?

Perustimme Sharevillen, jotta sijoittajat saisivat vinkkejä muiltakin kuin pankeilta, jotka yrittävät vain myydä omia tuotteitaan. Sharevillessä voit seurata tavallisia sijoittajia ja nähdä kuinka he oikeasti sijoittavat.

Sharevillessä on nyt 50 000 jäsentä, jotka ovat jakaneet salkkunsa ja osoittaneet yksityissijoittajien vahvuuden. Viime vuoden syyskuun lanseerauksen aikaan toivoimme saavamme palveluun 20 000 jäsentä ensimmäisen vuoden aikana. Sen merkkipaalun ohitimme jo kahdessa kuukaudessa ja kasvu jatkuu tasaisesti yhä.

Seuraa parhaita

Kun jäsenten määrä kasvaa, kasvaa myös top-jäsenten määrä. Top-jäsenet ovat Sharevillen sijoittajista parhaat 10 %. He ovat sijoittaneet pitkään menestyksekkäästi salkun riskikorjatun tuoton perusteella. Hyvällä tuurilla voi onnistua kerran tai kaksi, mutta salkun riskikorjatun tuoton pitämiseen korkealla tasolla ei pysty jokainen.

Top-jäsenten salkkujen tuotto oli viimeisen vuoden aikana keskimäärin 55,4 prosenttia, kun samaan aikaan Helsingin pörssi (OMXH-indeksi) on tuottanut 22,05 prosenttia. Parhailta jäseniltä voit oppia esimerkiksi katsomalla Shareville Relax -osiosta, mitä osakkeita he suosivat.

Tämän takia jo 50 000 on jakanut salkkunsa

Omasta mielestäni syy Sharevillen suosioon on sen läpinäkyvyys. Palvelussa on jaettu todellisia salkkuja ja sijoituksia, jotka jäsenet ovat tehneet omilla säästöillään. Niistä voi oppia ja saada ideoita täysin uudella tavalla. Yhdessä olemme vahvempia.

PS. Haluatko tietää helpon keinon seurata sijoituksiasi? Jaa salkkusi Sharevillessä, niin saat maanantaisin sähköpostitse viikkoraportin, josta näet sijoitustesi kehityksen yhdellä katsauksella.

/Fabian Grapengiesser

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
20.05.2015 17:54

Omasta mielestäni Shareville on täysin turha työkalu. Keskustelun taso eri osakkeista on ala-arvoista; toistellaan julkisia uutisia, ihmetellään kurssireaktioita ja pähkäillään oliko toimeksianto hyvä. Esim:
“Päätin myydä X:n osakkeet verotappioden hyödyntämiseksi. Lisäksi Venäjän tilanne pelottaa”. Informaatioarvo tällä on täysi nolla.

Lisäksi Shareville:n ominaisuus, jossa käyttäjien salkut rankataan 3kk:n tuotolla on todella ärsyttävä. Kun menee katsomaan näiden henkilöiden salkkuja niin huomaakin, että heidän salkkunsa ovat useimmiten tuottaneet pidemmällä aikavälillä todella huonosti.

Ei kiitos!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.05.2015 18:50

Hei markku! Olen kanssasi aivan samaa mieltä siitä, että jokainen voi olla Sharevillestä juuri sitä mieltä mitä haluaa. Sharevilleä ja sen arvoa tietylle ihmiselle on vaikea puolustella tai perustella, koska olemme sijoittajina – ja ihmisinä – niin kovin erilaisia. Jollekin Shareville voi näyttäytyä turhana lisänä, kun taas joku toinen voi pelkästään uteliaisuuttaan seurata muita käyttäjiä ja kolmas puolestaan tuottaa juuri kaipaamiasi syväanalyysejä ja -kommentteja (mutta esimerkiksi ruotsiksi tai norjaksi). Mielestäni Shareville näyttää juuri siltä, miltä ihmiset yleensä: hyvin erilaisilta, monenlaisista taustoista ponnistavilta ja mitä erilaisimpiin asioihin uskomalla. Itse uskon vahvasti joukkoistamiseen ja kollektiiviseen älykkyyteen, toisin sanoen joukot ovat usein (asiantuntija)yksilöä… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.05.2015 19:56

Hyvä referenssi on Seeking Alpha, jonne tavikset voivat kirjoittaa analyysejä. Käsittääkseni analyysit moderoidaan, joka takaa, että näkyville pääsee vain varsin laadukas tavara. Tai ainakin parin rivin nollainfo karsiutuu pois. Sharevilleä en ole ikinä käyttänyt, mutta yleisesti toteaisin, että kyllä palvelukin voidaan toteuttaa usealla tavalla. Joko se rohkaisee/mahdollistaa aivottoman onelinerit, tai sitten se rohkaisee kirjoittamaan pidempiä analyysejä. Alustalla voidaan nostaa laadukkaat analyysit esille ja painaa turha chättäily sinne, missä ihmiset haluavat chättäillä. Parasta olisi, että osakeanalyysit olisi helppo suodattaa esiin muun chättäilyn seasta. Itsekään en kaipaa lainkaan perustelematonta nollainfoa, jollaista vaikkapa Kauppalehden keskustelupalsta on täynnä. “Ostin Noksua, mahtaako nousta vielä?” “MYYKÄÄ… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.05.2015 20:43

Hei Paapaa! Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Seeking Alpha on kieltämättä monille tulevaisuuden sosiaalisen sijoittamisen toimijoille todella tärkeä benchmark. SA on kuitenkin minusta luonteeltaan hyvin erilainen palvelu Sharevilleen verrattuna. Seeking Alpha on karkeasti ottaen hyvin edistyksellinen ryhmäblogi. Shareville on ennen kaikkea sijoittajien yhteisö, jossa inspiraatiota voi hakea muiden aidoista salkuista ja aidoista kaupoista. Shareville ei myöskään ole johdannais- ja valuuttatreidereiden eToro tai Tradingfloor.com. En usko, että Shareville tulee koskaan olemaan Seeking Alpha, eToro tai mikään muukaan jo selkeästi olemassa oleva sijoittajien sosiaalinen verkkopalvelu. Sharevillessä sinun ei tarvitse olla asiantuntija tai jonkin aihealueen ekspertti tullaksesi huomatuksi. Olennaista on löytää itselleen… Lue lisää >>