Siirry pääsisältöön

Mihin sijoittaa osinkorahat? Näin Sharevillen sijoittajat toimivat

Tänä vuonna osinkoja on jaettu jälleen ennätyksellisen paljon. Osa sijoittajista käyttää osinkoja kesän menoihin, mutta moni myös sijoittaa osinkonsa uudelleen, kasvamaan korkoa korolle.

Nordnetin asiakkailla on kirjoitushetkellä mahdollisuus sijoittaa osinkoeuronsa takaisin Helsingin pörssin osakkeisiin kiinteään hintaan 0,99 €/ostotoimeksianto (koskee vain maks. 200 € ostotoimeksiantoja ja Taso-asiakkaita). Kampanja on voimassa 1.6.2018 asti.

Osinkorahat polttelevat jo tilillä, mutta mihin ne sijoittaisi?

Sitten vaikeampaan kysymykseen, eli siihen, mihin osinkorahat kannattaisi sijoittaa. Osinkojen uudelleensijoittamiseen on yhtä monta ratkaisua kuin on sijoittajiakin. Mallia voi katsoa esimerkiksi muilta hyvin pärjänneiltä sijoittajilta. Alla muutamia poimintoja Pohjoismaiden suurimmasta sosiaalisesta sijoitusverkostosta, Sharevillestä.

TeeJiiTee ja moni muu sijoittaa osinkonsa tunnettuihin ja vakaana pidettyihin osinkoyhtiöihin, kuten Nordeaan:

Kari Stadighin ja Björn Wahlroosin kipparoima finanssikonserni Sampo on niin ikään löytänyt tiensä monien piensijoittajien salkkuihin:

Myös Fortum tunnetaan avokätisestä osinkopolitiikastaan, joten Taucci ja moni muu pitävät loogisena sijoittaa osinkorahansa kasvamaan korkoa korolle takaisin sinne, mistä ne tulivatkin:

Aston Livingstone poimi salkkuunsa kiinteistöyhtiö Suomen Hoivatiloja:

Azub päätti tankata salkkuunsa tietoturvayhtiö F-Securea:

Tamperelaista pääomasijoitusyhtiö Panostajaa on saanut kampanjan aikana sopivasti tasan 200 osaketta kampanjahintaan. Nimimerkki Juppelis on yksi Panostajaan panostavista:

Maitis ja O3zone uskovat ketterään markkinointitoimisto Zeeland Familyyn:

Nokian osinkoja ei kirjoitushetkellä ole vielä jaettu, mutta voihan osingot sijoittaa takaisin jo etukäteenkin oli käytössä Superluottoa tai ei:

Lisää ideoita ja inspiraatiota löydät esimerkiksi Sharevillen top-sijoittajien omistetuimpien osakkeiden listalta. Mihin sinä sijoitat osinkosi? Kommentoi alle!

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.06.2018 12:01

USA:n markkinalle myös reiluja alennuksia kaupankäynti kuluihin, niin saa osingot kiertämään 🙂