Mihin rahat hupenevat?

Viime kerralla kerroin siitä, kuinka Nordnet tienaa rahoillasi. Kirjoitus kiinnosti monia Läpinäkyvää-blogin lukijoita. Voisiko se, miten muut tienaavat meidän kustannuksellamme, eli miten Nordnetin kulut jakaantuvat, myös kiinnostaa lukijoita?

Olen lainannut yläpuolella olevan kuvaajan viimeisestä vuosikertomuksestamme kestävän kehityksen raportista. Jo muutaman vuoden ajan meillä on ollut raportissa Citizenship-osio josta näkee mikä on Nordnetin taloudellinen vaikutus eri sidosryhmiin ja miten se jakautuu eri osien välille.

Ulkoisten palvelujen toimittajat

Suurimman palan kakusta haukkaavat palvelujen toimittajat. Vuonna 2014 tämä pala oli melkein 320 miljoonaa Ruotsin kruunua. Koska toimimme verkossa, suurimpien toimittajien joukossa on tietenkin yhtiöt, jotka myyvät järjestelmälisenssejä ja servereitä. Mutta toimittajien joukossa ovat myös vuokranantajat Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa, sähkölaitteet, konsultit, siivousyhtiöt, tapahtumatuotantoyhtiöt ja mainostoimistot, muutamia mainitakseni.

Henkilöstökulut

Kakun toiseksi suurin pala menee työntekijöillemme. Palkat ovat yksi tärkeimmistä kuluistamme. Meidän tulee tarjota kilpailukykyiset palkat, jotta saamme kilpailukykyistä osaamista. Maksoimme melkein 260 miljoonaa Ruotsin kruunua palkkoina työntekijöillemme vuonna 2014. Työntekijät luovat Nordnetin arvon ja korvaus tästä tärkeästä työstä kulkee käsi kädessä luodun arvon kanssa.

Verot

Yksi merkittävä kokonaisuus, johon rahamme hupenevat, ovat verot niissä maissa, joissa toimimme. Vuonna 2014 tämä summa nousi 70 miljoonaan Ruotsin kruunuun, mikä vaikuttaa välillisesti myös julkishallintoon Pohjoismaissa.

Voitonjako

Arvokas sidosryhmämme ovat osakkeenomistajat ja rahoittajat. On luonnollista, että annamme takaisin niille, jotka tukevat meitä ja ovat sijoittaneen meihin. Loppujen lopuksi yhtiökokous päättää jokaisen vuoden voittojen jakautumisesta. Hallituksen esitys yhtiökokouksessa tänä vuonna on, että vuoden 2014 voitosta jaetaan 175 miljoonaa Ruotsin kruunua osakkeenomistajille. Loput sijoitetaan yrityksiin ja rahoituslaitoksiin, jotka voivat maksaa palvelujen toimittajien kulut, palkat, verot ja osingot tulevien vuosien aikana.

Joten nyt tiedät, mihin rahamme hupenevat ja miten muut tienaavat meidän kustannuksellamme. Kommentoi ja kerro, mistä haluat minun kirjoittavan seuraavalla kerralla.

Jacob Kaplan
/Chief Financial Officer, Nordnet

Lue myös muut Läpinäkyvää-blogin kirjoitukset.

Nyt siirrämme verhot sivuun ja avaamme ikkunat, Håkan Nyberg, toimitusjohtaja.

Lähes kaikki haluavat pankkien toimivan läpinäkyvästi, Niklas Odenwall, Suomen maajohtaja.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit