Luovumme UPM:n osakkeista ennen tulosjulkistusta

Myimme tänään UPM:n osakkeet (500kpl) salkustamme hintaan 9,99 EUR per osake. Ostimme UPM:n osakkeet salkkuumme noin 4 kuukautta sitten hintaan 7.91 euroa per osake. Perustelimme sijoituksemme yhtiön alhaisella hinnalla suhteessa sen tase-arvoon, korkealla osinkotuotolla ja rakennejärjestelymahdollisuuksilla. Sijoituksemme oli kaikilla mittareilla erinomainen, sillä saavutimme 4kk sijoituksellamme noin 25 % tuoton, OMXHCAP indeksin tuoton ollessa vastaavalla ajanjaksolla noin 13 %.

Näemme yhtiön tulevassa tulosjulkistuksessa pettymysriskin, sillä tulos jää todennäköisesti heikoksi eikä rakennejärjestelyrintamaltakaan ole kuultu uutisia. Myyntipäätöksemme perustuu kuitenkin myös UPM:n pidemmän tähtäimen odotuksiin, joiden tuotto/riski-suhdetta emme pidä enää erityisen houkuttelevana. Siten ajankohta on mielestämme otollinen voittojen kotiuttamiseen.

Näkemyksemme mukaan UPM:n tulos Q3:lla on jäämässä jälleen varsin vaisuksi. Kasvuliiketoiminnot eli Sellu, Energia ja Tarrat tekevät toki erittäin hyvää tulosta, mutta merkittävää parannuspotentiaalia emme niissä lyhyellä tähtäimellä näe. Mekaanisessa metsäteollisuudessa arvioimme UPM:n pystyvän välttävään tuloskuntoon, joten suurin ongelma on jälleen kroonisista kannattavuusongelmista kärsivä Paperi. Kesän toimitussopimusneuvotteluissa hinnankorotukset paperien hinnankorotukset jäivät varsin marginaalisiksi. Odotamme kuitenkin Paperin kääntyvän johdon lupausten mukaisesti nousu-uralle, mutta emme usko yhtiön saavuttavan nopeita ja selkeitä tulosparannuksia vain säästöjen avulla.

Mielestämme kurssin tukena ovat olleet yleisen positiivisen markkinavireen lisäksi rakennejärjestelyspekulaatiot, joita muun muassa UPM:n johto nostatti Q2-tulosjulkistuksessaan. Yritysjärjestelyuutisia ei tämänkään kvartaalin aikana kuitenkaan ole kuulunut, mikä saattaa näkemyksemme mukaan hermostuttaa sijoittajia tuloksen jäädessä luultavasti varsin vaisuksi. Siten näemme konferenssipuheluissa selvän pettymysriskin tässä suhteessa, sillä sijoittajat ja analyytikot tulevat asiasta varmasti kysymään sekä UPM:n että Stora Enson johdolta.

Vaikka pidämme UPM:ää hyvänä yhtiönä, perinteisen paperiliiketoiminnan synkkien näkymien takia yhtiöön sijoittaminen edellyttää näkemyksemme mukaan melko reiluja turvamarginaaleja. Mielestämme UPM:n osakkeen kiinnostavin ajuri sijoittajien näkökulmasta on osinkotuotto. Vaikka yhtiön rahavirrat olivat H1:llä paineessa muun muassa Paperin marginaalien supistuttua, odotamme yhtiöltä noin 6 %:n osinkotuottoa nykykurssille ensi keväänä. Osinkotuotto on Helsingin Pörssin mediaanitasoa selvästi korkeampi, mutta mielestämme se ei enää erityisesti houkuttele liiketoimintaportfolion lyhyen ja pitkän aikavälit uhat ja mahdollisuudet huomioiden. Tästä syystä pidämme ajankohtaa hyvänä mahdollisuutena kotiuttaa voittoja.

Omistamme osakkeita UPM:ssä

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit