Siirry pääsisältöön

Löydä sijoitusideoita kurkistamalla yli 280 000 sijoittajan salkkuun

Vuonna 2014 Nordnet osti Sharevillen – yhtiön, jonka missiona on auttaa sijoittajia löytämään hyviä sijoitusideoita toisiltaan ja suoraan toistensa salkuista. Viimeisten vuosien aikana Sharevillestä on tullut menestys: sitä käyttää kirjoitushetkellä jo yli 280 000 pohjoismaista sijoittajaa.

Sharevillen käyttäminen on helppoa ja maksutonta. Ideana on, että kun jaat palveluun salkkusi, muut palvelun käyttäjät näkevät omistuksesi ja kauppasi prosentuaalisina, mutta eivät euromääräisinä. Vastaavasti voit seurata muita sijoittajia ja nähdä heidän kauppansa reaaliaikaisesti sekä keskustella heidän kanssaan eri aiheille pyhitetyissä keskusteluryhmissä. Näin voit saada siis sijoitusideoita suoraan toisilta sijoittajilta!

Jos palvelu ei ole vielä tuttu, niin seuraavassa käymme läpi muutaman Sharevillen suosituimman ominaisuuden.

Vertaa salkkusi tuottoa muihin Shareville-salkkuihin

Shareville luokittelee kunkin palveluun jaetun salkun 1–3 tähdellä. Tähtiluokitus perustuu käyttäjän salkun riskikorjattuun tuottoon verrattuna muihin Sharevillessä jaettuihin salkkuihin (ns. Sharpen luku).

⭐️⭐️⭐️ Kolme tähteä omaavien käyttäjien salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 10 %:n joukossa.

⭐️⭐️ Kaksi tähteä omaavien käyttäjien salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 50 %:n joukossa.

⭐️ Yhden tähden omaavien käyttäjien salkun historiallinen tuotto on positiivinen.

Löydä taitavimmat sijoittajat ja seuraa heitä

Kun klikkaat palvelun ylämenusta “Jäsenet” ja sitten “Top-jäsenet“, niin pääset listaukseen, johon voit suodattaa haluamillasi kriteereillä hyvin menestyneitä sijoittajia Sharevillessä. Kriteerit ovat aktiivisuus, omistusten määrä, maa ja tuoton osalta tarkasteltava aikaperiodi:

Sharevillessä on myös toiminto, jolla voit hakea palvelusta itseäsi kiinnostavia salkkuja tietyin kriteerein. Löydät toiminnon kohdasta Salkkuhakutoiminto. Voit hakea esimerkiksi salkkuja, joista löytyy Nokiaa ja jättää pois hausta ne, joista löytyy myös Ericssonia. Voit rajata hakua myös mm. tähtiluokituksen, omistusten tai kuukausittaisten kauppojen määrän suhteen.

Liity keskusteluun

Sharevillessä voit seurata sijoittajien keskustelua ja etsiä sijoitusideoita muutamalla eri tavalla:

  1. Voit seurata omaa uutisvirtaasi, josta näet, mitä seuraamasi sijoittajat tekevät tai keskustelevat, mitä seuraamistasi osakkeista/rahastoista keskustellaan ja mitä seuraamissasi ryhmissä tapahtuu.
  2. Voit seurata Tapahtumat-välilehteä, josta näet uusimmat tapahtumat Sharevillessä riippumatta siitä, ketä/mitä itse seuraat. Voit itse valita, haluatko nähdä näkymässä vain suomalaisjäsenten toimintaa vai myös pohjoismaisia sijoittajia.
  3. Voit seurata keskustelua tietyn aihepiirin asioista avoimissa tai suljetuissa keskusteluryhmissä.

Tässä kirjoitushetken suosituimmat keskusteluryhmät suomalaisjäsenten keskuudessa:

Löydä sijoitusideoita top-sijoittajien salkuista

Shareville Relax on osio, jossa voit tutustua siihen, miten Sharevillen parhaasta tuotosta nauttiva kymmenys toimii. Osion välilehdiltä näet, mitä osakkeita paras kymmenys keskimäärin omistaa, mitä he ovat viimeisen kuukauden aikana ostaneet ja mitä he ovat myyneet. Voit tarkastella listoja maakohtaisesti (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja) tai kaikkien pohjoismaisten top-jäsenten sijoituksia yhteen niputettuna.

Top-sijoittajien osakevalintojen lisäksi löydät Relax-osiosta myös top-sijoittajien rahasto-omistukset ja parhaat rahastosalkut.

Bonusvinkki: kommentoi kauppojasi ja ansaitse profiiliisi “höyhenmerkki”

Kun teet osake- tai rahastokaupan Sharevillen kautta, saat mahdollisuuden kommentoida kauppaasi:

Kun olet kommentoinut kauppojasi Sharevillessä, ansaitset salkkusi oikeaan yläkulmaan pienen “Kommentoi kauppojaan” -höyhenmerkin:

Kauppojen kommentointi herättää usein myös keskustelua Sharevillessä, joten voit näin saada ostosi tai myyntisi järkevyydestä mielipiteitä myös muilta sijoittajilta. Huomioi, että Sharevillen kautta tehdyistä kaupoista peritään välityspalkkio normaalin hinnastomme mukaisesti.

Jos haluat syventyä lisää Sharevilleen ja sen käyttäjiin, kannattaa tutustua Nordnet Blogin Shareville-käyttäjähaastatteluihin. Sharevilleen pääset kirjautumaan Nordnet-tunnuksillasi osoitteessa Shareville.fi.

Menestystä sijoituksiin!

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.12.2019 16:45

Shareville on itselleni pelkkä hupipalsta.
Sieltä ei opi yhtikäs mitään, kun suurin osa kommenteista on luokkaa:
“tuut tuut!” (Nordea).

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.12.2019 17:09

Kiitos palautteesta. Jokainen voi omalla panoksellaan vaikuttaa keskusteluun tasoon, koska kyseessä on täysin “demokraattinen keskustelupalsta”. Pyrimme toki parhaamme mukaan myös moderoimaan keskustelua ja poistamaan häiriköt. Mitä tässä blogissa mainittuun Relax-osioon tulee, niin sen top-listat pohjautuvat puhtaasti dataan: sieltä näet Sharevilleen salkkunsa jakaneiden Nordnet-asiakkaiden viimeisimmät osakeostokset. Keskustelun tasosta riippumatta tätä dataa moni pitää varsin mielenkiintoisena. /Henri