Lisäämme painoa Tescossa, Wal-Mart myyntiin

Erittäin laadukas jenkkiyhtiö, defensiivinen liiketoiminta, vakaa tuloskasvu ja tasainen kasvava osinkovirta. Muun muassa nämä tekijät ovat saaneet pääomia ohjautumaan Wal-Martin osakkeeseen, joka nousi tällä viikolla kaikkien aikojen ennätykseensä yli 70 dollariin. Vaikka kyseessä on mielestämme edelleen unelmayhtiö omistaa pitkällä aikavälillä, liian suureksi revenneen arvostuseron takia myimme eksperttisalkustamme Wal-Martin osakkeet ja lisäsimme painoa kilpailijassa Tescossa.

Wal-Martin osake tuotti eksperttisalkussamme reilun vuoden aikana osinkoineen 42 %. Viimeisen kahden kuukauden yllättävän vahva kurssiralli sai osakkeen arvostustason nousemaan niin korkeaksi, että vaihdoimme sijoituksemme huomattavasti huokeammin hinnoiteltuun Tescoon. Pidämme edelleen molempia vähittäiskaupan jättejä erittäin mielenkiintoisina pitkän aikavälin sijoituksina, koska niiden liiketoimintamallit ovat hyvin defensiivisiä ja suuren kokonsa ansiosta ne pystyvät murskaamaan brändien hinnoitteluvoimaa omien omistajiensa eduksi. Lisäksi molemmilla on houkuttelevia kasvumahdollisuuksia kehittyvillä markkinoilla.

Pelkkien numeroiden valossa vaihto Tescoon on helposti perusteltavissa. Wal-Martin P/E on kuluvan vuoden konsensusennusteilla noin 16x, kun Tescon P/E on hieman yli 9x. Yhtiöiden tuloskasvuun nähden arvostusero näyttää liian suurelta. Viimeisen viiden vuoden aikana annualisoitu oikaistun EPS:n kasvu on ollut molemmilla yhtiöillä hieman alle 10 %. Kymmenen vuoden aikana vastaavat luvut ovat Wal-Martille noin 12 % ja Tescolle hieman alle 10 %. Tescolla P/B -kerroin on 1.4x, kun Wal-Martilla se on 3.5x, vaikka Wal-Mart ei ole oman pääoman tuotolla mitattuna selkeästi verrokkiaan vahvempi (5 vuoden keskiarvo 21.7 % vs. 17.8 %). Tesco antoi tammikuussa ensimmäisen tulosvaroituksensa 20 vuoteen, minkä jälkeen markkina on rankaissut yhtiötä mielestämme aivan liian ankarasti eikä arvostus ei ole vielä lähtenyt elpymään.

Pieni preemio verrokkeihin nähden on perusteltua laadukkaassa Wal-Martissa, mutta ei näin suuri. Jos Wal-Martin osake nousisi lyhyellä tähtäimellä vielä 30 %, olisi osakkeen arvostus kipurajoilla. Jos Tesco nousisi 30 %, olisi osake mielestämme lähellä todellista arvoaan.

Omistamme Wal-Martin ja Tescon osakkeita.

-Inderes

Photo credit: Mankind 2k / Foter / CC BY

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
15.05.2014 19:13

vanakkam tirupuril grament tholil saivathal thangalin katturail ullathu anaithum unmai enpathai anupavaporvamaga eartrukkolkiran.athaipol than bajai,amway,copanygalum.corporate companygalin soththai arasudamai agum nal veraivil varum.