Siirry pääsisältöön

Leikkausjoukko kahdesta ryhmästä: “vähäpäästöisimmistä halvimmat” ja “halvimmista vähäpäästöisimmät”

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

→ Läs artikeln på svenska

Zenostockin ketävyysdata (ESG) mittaa mm. yhtiöiden CO2-päästöjä (mittausyksikkö: tonnia per miljoona dollaria liikevaihtoa). Päästömäärän löytää seulonta-työkalusta, yksittäisen yhtiön ESG-raportista ja salkkujen ESG-raporteista. Päästömittauksessa voi törmätä (ainakin) kolmeen käsitteeseen riippuen siitä, miten laajasti yrityksen toiminnan aiheuttamia päästöjä on mitattu: puhutaan scope 1, 2 ja 3-tason päästömittauksista. Scope 1 mittaa yrityksen oman toiminnan aiheuttamat suorat CO2-päästöt ja scope 3 yrityksen omat päästöt ja hankintaketjun yms. aiheuttamat kokonaisyhteispäästöt.

Zenostockin päästömittaus

Zenostockin seulonta-työkalun ‘CO2-slaideri” on kytketty scope 1-päästömäärään ja salkkujen ESG-raportin päästömäärä on myös scope 1. Yksittäisen yrityksen ESG-raportista löytyy kaikkien päästömittauskäsitteiden määrät. Siis siltä osin kuin näitä löytyy, koska scope 2 ja 3 lukemia löytyy vain vähäiseltä joukolta yhtiötä Zenostockin tietokannasta (ehkä muutenkin).

“Leikkausjoukko”

Sijoittajia on aina kiinnostanut “halvat” pörssiyritykset, mutta viime aikoina myös, ilmastonmuutoksen seurauksena, vähäpäästöiset pörssiyritykset. Tällöin voisi ehkä ajatella, että se osakejoukko, jonka mahdollisesti löytää sekä “halpuuden” että “vähäpäästöisyyden” kautta, voisi mahdollisesti kiinnostaa osakkeita etsivää sijoittajaa.

Teemme seuraavasti:

1. Vähäpäästöisimmistä halvimmat länsimaalaiset osakkeet (markkina-arvo vähintään 1.000 M€): Haemme ensin vähäpäästöisimmän kymmenyksen ja siirrämme sivuun 20 kpl ‘halvinta’ (Zenostock-luokitus) näistä

2. Halvimmista vähäpäästöisimmät länsimaalaiset osakkeet (markkina-arvo vähintään 1.000 M€): Haemme ensin “halvimman” kymmenyksen ja siirrämme sivuun 20 vähäpäästöisintä näistä

3. Listaamme ne osakkeet, jotka kuuluvat molempiin ryhmiin

Seulonta:

ENSIMMÄINEN RYHMÄ:

0. Koko tietokanta, 10.000 +

1. Markkina-arvo vähintään 1.000 M€, 3472 kpl

2. Vähäpäästöisin kymmenys, 350 kpl

3. Näistä 20 halvinta (P/B-luvulla mitattuna), 20 kpl

TOINEN RYHMÄ:

5. Halvin kymmenys, 350 kpl

6. Ja näistä vähäpäästöisimmät, 20 kpl

7. Leikkausjoukon yritykset (järjestetty toimialakuuluvuuden mukaan), 14 kpl:

8. Näistä 14 osakkesta muodostetun salkun kymmenen vuoden käppyrästö-otos:

Zenostock

Tutustu Zenostockin koko sisältöön | Bekanta dig med Zenostocks hela innehåll

Pelaa osakebiljardia | Spela aktiebiljard

Zenostock on verkossa toimiva osakkeiden ja osakesalkkujen etsintä- ja tutkimuspalvelu, joka tuottaa ideoita ja arvokasta tietoa itsetoimiselle osakesijoittajalle. Palvelu toimii kokeneiden salkunhoitajien työkaluna ja on sittemin avattu kaikille pörssinoteeratuista osakkeista kiinnostuneille sijoittajille. Palvelun tavoitteena on tunnistaa alhaisesti hinnoitellut osakkeet.

Tämä blogi sisältää Zenostock-palvelussa julkaistavia artikkeleita.

Zenostock är en nättjänst ämnad för att söka efter och forska i aktier och aktieportföljer. Tjänsten producerar idéer och värdefull information för den självständige aktieplaceraren. Zenostock fungerar som arbetsredskap för erfarna professionella portföljförvaltare och har sedermera gjorts tillgänglig för den aktieintresserade allmänheten. Zenostocks huvudsakliga syfte är att hitta underprisatta aktier.

Denna blog innehåller artiklar publicerade i Zenostock-tjänsten.


Tämän artikkelin sisältö ei ole sijoitustutkimusta, rahoitusanalyysiä eikä sijoitusneuvontaa, eikä artikkelin sisältöä saa tulkita minkään­laisena suosituksena ostaa tai myydä mitään osaketta tai sijoitus­kohdetta. Mitään takeita tämän artikkelin sisällön oikeel­lisuudesta ei voida antaa. Jos tämän artikkelin lukija haluaa muodostaa jostain osakkeesta tai sijoitus­kohteesta mielipiteen mahdollista sijoituspäätöstä varten, vastaa hän tästä vain ja ainoastaan itse. Tässä tapauksessa suosittelemme, että lukija joko itse tai mahdollisen sijoitus­neuvojansa kanssa hankkivat lisätietoa asiasta.

Zenito Oy julkaisee artikkeleita aiheista, jotka Zenito Oy syystä tai toisesta pitää mielenkiintoisina. Tämä ei tarkoita sitä, että asia objektiivisesti tarkasteltuna olisi mielenkiintoista tai relevanttia.

Innehållet i denna artikel är inte investerings- eller finansanalys och inte heller investerings­rådgivning. Artikelns innehåll får inte heller ses som någon form av rekommendation att köpa eller sälja någon aktie eller annat placeringsobjekt. Inga garantier angående innehållets riktighet i denna artikel kan ges. Ifall läsaren av denna artikel vill forma en åsikt beträffande någon aktie eller något placerings­objekt för ett eventuellt placeringsbeslut, ansvarar läsaren och enbart läsaren själv för detta. I detta fall rekommenderar vi att läsaren antingen själv eller tillsammans med sin eventuella investerings­rådgivare införskaffar tilläggsinformation angående saken.

Zenito Oy publicerar artiklar om ämnen, som Zenito Oy av en eller annan orsak anser vara intressanta. Detta betyder inte att ämnet, objektivt sett, skulle vara intressant eller relevant.

Tällä sivulla ja linkeistä avautuvan materiaalin on tuottanut ja toimittanut Zenostock. Nordnet Bank AB (Nordnet) ei ole osallistunut materiaalin laatimiseen eikä ole tarkistanut sen sisältöä tai tehnyt sisältöön muutoksia. Näin ollen Zenostock vastaa materiaalista ja siitä, että materiaali noudattaa sovellettavia lakeja ja säädöksiä, ei Nordnet.

Materiaali ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa. On tärkeää, että sijoittajana teet sijoituspäätöksen harkitusti, esimerkiksi perustat sijoituspäätöksen omaan arvioosi eri lähteistä saaduista tiedoista. Nordnet ei vastaa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta tai menetyksestä, jotka johtuvat tämän sivun tietojen käytöstä. Aineistoa ei saa kopioida ilman Nordnetin nimenomaista suostumusta.

On mahdollista, että Nordnetillä voi olla omistuksia arvopapereissa, joita esitellään tässä materiaalissa. Tällaiset mahdolliset omistukset on hankittu ainoastaan hallinnollisista syistä, eli niillä ei tavoitella voittoa.

Nordnetin toimintaa valvoo Ruotsin valvontaviranomainen, Finansinspektionen. Lisäksi Nordnetin Suomen sivuliikkeen toimintaa valvoo menettelytapojen osalta Suomen Finanssivalvonta.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit