Siirry pääsisältöön

Lapsille säästäminen yleistyy

Nordnet tutki miten vanhemmat säästävät lapsilleen. Nordnetin suomalaisille 0–10-vuotiaille asiakkaille säästetään yhä useammin. Kasvua on edellisvuoteen nähden yli 60 prosenttia jakautuen lähes tasan tyttöjen ja poikien kesken.

Missään muussa ikäryhmässä ei päästä yhtä korkeisiin kasvulukuihin. Lähin ikäryhmä on 20–30-vuotiaat, missä 57 prosentin naisasiakaskasvu peittoaa miesten 41 prosentin kasvun. Määrällisesti ikäryhmän miehiä on kuitenkin yli kolme kertaa enemmän saman ikäisiin naisiin nähden.

Tytöille säästetään kuitenkin hieman hanakammin kuin pojille, koska tyttöjen tilit ovat keskimäärin 7 prosenttia suuremmat kuin poikien. Tytärten talletukset peittoavatkin poikien talletukset yhdessätoista ikäryhmässä kuudestatoista. Alaikäisillä on keskimäärin 600 euron säästöt.

Sukupuolten väliset erot kasvavat kuitenkin räjähdysmäisesti itsenäistymisen myötä. Alla olevassa kuvaajassa silmiin pistää varsinkin 20. ikävuosi. Silloin miesten säästäminen yleistyy monikertaisesti naisten säästämiskäytökseen nähden.

vanhemmat-sa%cc%88a%cc%88sta%cc%88va%cc%88t-tyto%cc%88illeen-enemma%cc%88n-kuin-pojilleen-16-9-2016

Ikäryhmän 20–30-vuotiaat naiset ovat kuitenkin viimeisen vuoden aikana lähteneet huimaan kiriin edellisvuoteen nähden. Itse asiassa naisasiakkuuksien kasvu peittoaa miesten kasvun kaikissa ikäryhmissä (10) paitsi yhdessä.

Vaikuttaa siis vahvasti siltä, että sekä lapsille säästäminen, että naisten säästämisessä on tapahtumassa merkittävä murros. Tämä on hyvä asia paitsi jälkikasvulle ja naisille, myös Suomen talouden tulevaisuudelle.

 

Lue myös: Lapselle säästäminen kannattaaLapselle säästäminen käytännössä

 

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.09.2016 15:22

Lapsille säästämisen uhkakuvia Lapselle säästäminen on kunnioitettavaa ja itsekin sitä harrastan. Nyt kun Martin kampanjoit laajalti tämän elämänmittaisen pitkjäjännitteisen lapsuudesta alkavan säästämisen puolesta, näetkö itse mitään poliittista riskiä säästöjen suhteen? Käykö vaikkapa niin että 20 vuoden kuluttua yhteiskunta määrää lukukausimaksut yliopistoihin niille joilla on varaa tällaisia maksaa ja vastasyntyneet pilttimme joille on kuukausisäästetty kehdosta asti käytännössä menettävät säästönsä koska heillä on varaa. Todennäköisesti yhteiskuntamme ei kuitenkaan muutu niin paljon ettei “varattomien” (käytännössä säästämättömien, kuten 15 euron esimerkkisi osoittaa) koulutusta kustannettaisi. Itselläni on konkreettinen epäilys että yhteiskuntamme tulee tavalla tai toisella nämä säästöt ulosmittaamaan. Nykyinenkin opintotukijärjestelmähän esimerkiksi leikkaa opiskelijan tukien määrää… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.09.2016 09:39

Tuollainen riski on olemassa. Sitä kutsutaan sosialismiksi. Siinä ahkerilta, yritteliäiltä riskinottajilta otetaan ankaran verotuksen jälkeen viimeisetkin pois – koska heillä on varaa. Tällainen järjestelmä opettaa pullamössöksi, vastuutaan pakoilevaksi narisijaksi, koska sillä tienaa paremmin ponnistusyksikköä kohden (kovanonnen tapaukset erikseen). Toisaalta norsunluutorneissaan omaa hyvyyttään ihailevat uraputkiensa onnenkantamoisten on osallistuttava talkoisiin siinä missä työpaikkoja luovien yrittäjäsupersankareidenkin. Ratkaisu löytynee minimitasoisista mutta riittävistä peruspalikoista, jotka koskevat kaikkia suomalaisia esim. rotuun, säätyyn, uskontoon ja vanhempien menestykseen/ tai menestymättömyyteen katsomatta. Pienen väen (kansan) olisi otettava kaikki osaaminen ja tekemisen meininki talteen. Puhallettava samaan hiileen. Tasavero ja tasa-arvo kannustaisi tällaiseen. Heti kun saman maan kansalaisia aletaan kohdella eri… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
21.09.2016 10:22

Now we are talking…!