Siirry pääsisältöön

Lääkkeitä ja keinolihaa salkkuihin | ostetuimmat USA-osakkeet 6/2019

Torstaina 4.7. vietetään jälleen Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää, jolloin myös pörssit Atlantin takana ovat kiinni. Listasimme Independence Dayn kunniaksi kesäkuun ostetuimmat USA-osakkeet Nordnetin suomalaisasiakkaiden keskuudessa. Tutustu tuoreisiin Jenkkisuosikkeihin alta!

5: Alphabet Inc.
Kaikkien tunteman hakukoneyhtiö Googlen emoyhtiö Alphabet löytyy listan sijalta 5. Alphabetin kurssi on laskenut hieman viimeisen vuoden aikana, mikä on saanut osan hintatietoisista suomalaissijoittajista näkemään ostopaikan. Näin näyttävät ajattelevan ainakin nimimerkit Tonttu-74 ja Jackwelshh. Onko YouTubesta, Android-käyttöjärjestelmästä ja hakukoneestaan tunnettu it-jätti alennuksessa? Liity GOOGL-keskusteluun!

4: Advanced Micro Devices (AMD)
Puolijohdevalmistaja AMD:n kurssi on kirjoitushetkellä noussut yli 100 % vuodessa. Jos haluaa sijoittaa puolijohde- ja prosessorimarkkinalle, niin kumpi on parempi valinta – Intel vai AMD? Shareville-käyttäjä Horazon perustelee, miksi hän valitsee AMD:n englanninkielisessä analyysissään. Mitä mieltä sinä olet? Liity AMD-keskusteluun!

3: Beyond Meat, Inc.
Toukokuisen listautumisensa jälkeen keinolihatuotteita myyvän ja kehittävän Beoynd Meat -yhtiön osakekurssi on noussut yli 50 %. Sharevillessä esimerkiksi käyttäjä V1lp3r1 pohtii, onko kyseessä vain kuumaan toimialaan liittyvä “alkueuforia”, vai voisiko Beyond Meat olla myös pitkällä aikavälillä hyvä sijoituskohde. Käy testaamassa Beyond Meat -lihankorvikepihvi lähimmässä burgeriravintolassasi ja liity BYND-keskusteluun!

2: AbbVie
Lääketeollisuusjätti AbbVie ilmoitti 25.6. ostavansa Botox-tuotteistaan tunnetun dublinilaisyhtiö Allergenin 63 miljardilla dollarilla. Uutinen ei maistunut AbbVie-sijoittajille ja yhtiön osakekurssi sukelsi peräti -16,25 %. Sittemmin yhtiön kurssi on korjannut takaisin ylöspäin, mutta vielä kirjoitushetkelläkin se on selvästi alle yrityskauppailmoitusta edeltävän hinnan. AbbVie-keskustelu käy kuumana – liity mukaan!

1: Tesla
Kesäkuun ostetuin USA-osake Nordnetin suomalaisasiakkaiden keskuudessa oli sähköautoja kehittävä ja myyvä Tesla. Kuten muissakin USA-suosikeissa, myös Teslassa suomalaisia on mitä ilmeisimmin houkutellut osakkeen hinta, joka on laskenut rajusti 24.4. julkaistun osavuosikatsauksen jälkeen. Sijoittajat ovat olleet huolestuneita erityisesti Model 3:n myyntinäkymistä sekä yhtiön voittomarginaalista, johon näyttää kohdistuvan painetta. Onko nyt aika tankata Teslaa vai kenties vaihtaa tallia? Liity Tesla-keskusteluun!

Kannabisyhtiötkin kiinnostavat.

Kannabisyhtiöt Aphria ja Aurora Cannabis olisivat listalla Alphabetin edellä, jos ne olisi laskettu mukaan. Molempiin yhtiöihin voi sijoittaa sekä USA:n että Kanadan pörssien kautta, mutta koska kummankin yhtiön päälistaus sijaitsee Toronton pörssissä (ja koska ostot kohdistuivat Kanadaan listattuihin osakkeisiin), niin niitä ei otettu mukaan tähän listaukseen. Sijoittajien innostus kannabisyhtiöiden ympärillä käy joka tapauksessa edelleen kuumana, mm. aiheelle pyhitetyissä kotimaisessa ja pohjoismaisessa Shareville-keskusteluryhmässä.

USA-osakkeiden liikkeisiin käsiksi myös ilman välityspalkkioita.

Jos omaat näkemystä esimerkiksi Alphabetin, Facebookin, Amazonin, Netflixin, Microsoftin, Applen tai vaikka koko S&P 500 -indeksin kehityksestä, niin kannattaa tutustua myös välityspalkkiottomiin* Nordnet Markets -tuotteisiin (*Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € ja yli 1000 SEK/NOK/DKK kauppoja.) Valikoimasta löydät Bull/Long ja Bear/Short-tuotteita tunnettuihin USA-yhtiöihin ja indekseihin, vivulla ja ilman. Lue lisää tästä!

Katso myös Sharevillen top-sijoittajien tuoreet osake- ja rahastovalinnat tästä. Sijoittajien someen, Sharevilleen, voit tutustua tarkemmin tästä linkistä.

Lista on poimittu tiettyä osaketta kesäkuussa ostaneiden asiakastilien lukumäärän mukaan. Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit