Siirry pääsisältöön

Kotiutimme voittoja Baswaresta

Myimme noin puolet eksperttisalkkumme Basware-omistuksista. Mielestämme Baswareen kohdistuvat odotukset ovat kohonneet melko korkealle ja markkinoilla saattaa olla liian optimistisia odotuksia siitä, kuinka nopeasti yhtiön kasvutarina realisoituu. Baswaren osake on ehtinyt tuottaa 126 % tuoton eksperttisalkussamme kahden vuoden aikana.

Samaan aikaan kun Baswaren osake on noussut voimakkaasti, on yhtiön liiketoiminta kuitenkin kehittynyt jatkuvasti odotuksia heikommin. Tämän vuoden tulos jää heikommaksi kuin vuonna 2013, jolloin osaketta ostimme. Liikevaihto on kasvanut mukavasti, mutta kovat kasvuodotukset eivät ole täysin realisoituneet.

Osasyynä odotuksia heikompaan kehitykseen ovat olleet ehkä liian optimistiset odotukset, mutta myös muut tekijät selittävät Baswaren pintapuolisesti heikolta näyttänyttä tuloskehitystä. Basware on esimerkiksi tietoisesti tehnyt merkittäviä investointeja uuteen liiketoimintaan rahoituspalveluissa. Tästä liiketoiminnasta on nähty vasta kuluja, mutta ei vielä liikevaihtoa. Uuden rahoituspalveluliiketoiminnan kasvupotentiaalin valossa yhtiön tekemiä investointeja voidaan kuitenkin pitää perusteltuina, mikä on osaltaan nostanut osakkeelle hyväksyttävää arvostustasoa. Lisäksi yhtiön kehitystä viime vuosina on rasittanut ohjelmistomyynnin siirtymä lisenssimyynnistä SaaS-myyntiin sekä Alusta-ohjelmistoon liittyneet viivästykset.

Baswaren tilanne näyttää vähitellen tasaantuvan liiketoimintamallin merkittävän muutoksen jälkeen ja kasvunäkymät ovat edelleen lupaavat. Yhtiön kannattavuus ei kuitenkaan lähde vielä täysin skaalautumaan, vaan kasvupanostukset rasittavat edelleen kannattavuutta, mikä edellyttää sijoittajilta kärsivällisyyttä.

Jäämme omistamaan Baswarea eksperttisalkussamme pienemmällä painolla (2,4 %), sillä haluamme edelleen katsoa, mihin yhtiön kasvutarina kehittyy. Onnistuessaan Baswaressa ja verkkolaskutusmarkkinassa on huomattavaa potentiaalia pitkällä aikavälillä, kyse on lähinnä siitä miten nopeasti sijoittajat odottavat tämän potentiaalin realisoituvan ja mitkä toimijat tässä kehityksessä ovat tulevaisuuden voittajia. Pidämme Baswarea myös edelleen potentiaalisena yritysostokohteena. Baswaren arvostuskertoimet ovat monien mielestä jopa järkyttävän korkeita (EV/Liikevaihto 4x, 2015e P/E yli 100x), mutta osakkeen arvostus perustuu usean vuoden päässä olevaan tulospotentiaaliin, mihin monet sijoittajat edelleen uskovat.

Omistamme osakkeita Baswaressa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki