Siirry pääsisältöön

Koronavirus piinaa markkinoita | Smart-salkkujen kuukausiraportti 1/2020

Vahvan pörssivuoden 2019 jälkeen markkinat aloittivat uuden vuosikymmenen vahvasti. Sentimentti markkinoilla kuitenkin muuttui tammikuun loppua lähestyessä, kun uutiset koronaviruksesta heikensivät tunnelmia ja saivat sijoittajat vähentämään osakemarkkinariskiä.

  • Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen ensimmäisen vaiheen kauppadiilin jälkeinen optimismi unohtui nopeasti, kun sijoittajat käänsivät katseensa kohti uusia uhkakuvia.
  • USA:n ja Iranin välinen geopoliittinen kriisi leimahti liekkeihin, kun Trump määräsi drone-iskun korkea-arvoista Iranin Vallankumouskaartin kenraalia vastaan. Isku ja Iranin vastatoimet vaikuttivat osakemarkkinoihin kuitenkin vain muutaman päivän ajan.
  • Yksi vuoden tärkeimmistä osakemarkkinoihin vaikuttavista tekijöistä on USA:n marraskuiset presidentinvaalit. Mielenkiinto kevään aikana kohdistuu erityisesti demokraattien esivaaleihin, joissa valitaan vastaehdokas Trumpille. Useat demokraattien ehdokkaista kannattavat osakemarkkinoiden tiukempaa säätelyä ja ovat sanoneet peruvansa Trumpin tekemät yritysverotuksen kevennykset.
  • Brexit tapahtui lopulta tammi–helmikuun vaihteessa.
  • Talousdata on osoittanut parantumisen merkkejä, mutta luvuissa ei vielä nähdä koronaviruksen vaikutuksia.
Smart-salkkujen tuototRahaston aloituksesta (23.10.2018)1 vuositammikuu
Nordnet Smart 5+ 4,40 %+1,37 %+0,02 %
Nordnet Smart 10 + 8,80 %+4,93 %-0,46 %
Nordnet Smart 15 +15,84 %+16,91 % -1,37 %
Kurssitiedot päivitetty 7.2.2020

Omaisuusluokkien tuotot

Kehittyvien maiden osakemarkkinoiden tuotto päätyi tammikuussa lähelle nollaa. USA:ssa Nasdaq-indeksi jäi parhaiten tuottaneena indeksinä 2,81 % plussalle, kun laajempi S&P 500 laski 0,22 %. Koronavirus vaikutti erityisesti Aasian pörsseihin, jotka laskivat selvästi kuukauden aikana. Japanin Nikkei 225 -indeksi päätyi 2,16 % miinukselle, Hong Kongin Hang Seng -indeksi laski peräti 7,04 %.

Koronaviruksen vaikutus näkyi myös erityisesti raaka-aineissa, jotka kokonaisuutena laskivat 7,33 % kuukauden aikana. Synkin pudotus nähtiin öljyssä, kun kysyntähuolet tiputtivat hintaa. Tammikuun paras omaisuusluokka olivat korot, jotka toimivat turvasatamana epävarmuustekijöiden nostaessa päätään. Faktoristrategiat tuottivat tammikuussa heikosti (-1,12 %).

Rahastokohtainen tuotto- ja riskianalyysi (Smart 15)

Aloita sijoittaminen Nordnet Smart -salkkuihin

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit