Korkotasojen laskut alkoivat

Brasilia seurasi eilen Turkkia ja globaalin talouskasvun hiljentyessä laski yleistä korkotasoa 0.5 % edellisestä 12.5 % korosta. iShares Brazil Index ETF (ETW) reagoi ilmoitukseen välittömästi nousulla. Tavaton harmi, että euro-alueella ja velkaantuneilla länsimailla ei ole yhtä paljon varaa tipputtaa korkoja, joiden nostot kehittyvissä talouksissa sitä vastoin hillitsivät (->stabiloivat) pörssien nosua 2010-2011.

Nyt tässä voi olla ehkä ihan jotain logiikkaakin siihen suuntaan, että nyt kannattaa miettiä globaalia sijoitusallokaatiota. Itse omistan tällä hetkellä kehittyvien markkinoiden ETF-rahastoja ja osakkeita.

/Jarkko Peltomäki

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Jarno1 Syyskuu, 2011

Brasiliassa on ollut inflaatiohuolia kuten tästä kuvasta näemme:
http://www.tradingeconomics.com/charts/brazil-inflation-rate.png

Brasiliasta on usealla varsin väärä kuva, sen talous ei ole kauhean riippuvainen viennistä. Se on vain 13% BKT:sta kun se vaikka Suomessa on 35%.
http://data.worldbank.org/indicator/NE.IMP.GNFS.ZS
Miten meinaat miettiä sijoitusallokaatiotasi?

Jarkko Peltomäki1 Syyskuu, 2011En näe Brasilian inflaatiota mitenkään ongelmana. Siellä on korkea reaalikorkotaso, josta on varaa tiputtaa. Aivan eri tilanne verrattuna länsimaihin, jossa reaalikorkotaso on negatiivinen.

“Miten meinaat miettiä sijoitusallokaatiotasi?”

Panostan kehittyviin markkinoihin. Siellä on potentiaaliset kuluttajat, kasvu, elvytysvara, tehdasteollisuus jne. Ne ovat myös sekulaarisessa nousumarkkinassa toisin kuin länsimaat.

Nyt myös momentum on niiden puolella.

Nordnet Thomas8 Syyskuu, 2011Jos kehtaat tarkemmin Jaakko valottaa, niin kerrotko, mitä kehittyviä talouksia ja/tai kehittyvissä talouksissa vaikuttavia sektoreita sinulla on salkussasi (ja paljonko ne muodostavat kokonaisallokaatiostasi?), ja mikä on näkemyksesi kehittyviin maihin sijoittavista rahastoista. :-)

Onko sinulla kehittyvien talouksien velkakirjoja esim. ETF-muodossa salkussasi?

Jarkko Peltomäki9 Syyskuu, 2011Thomas,

Voisin oikeastaan kirjoittaa aiheesta uuden kirjoituksen:)

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit