Korkosijoituksista suojaa kauppasotaa vastaan | Smart-salkkujen kuukausiraportti 5/2019

Vuoden alun vahva osakeralli päättyi korjausliikkeeseen toukokuussa. Nordnet Smart -salkut säästyivät silti suuremmalta arvonlaskulta, kiitos hyvin tuottaneiden korkosijoitusten.

Kauppasodan eskaloituminen USA:n ja Kiinan välillä pelästytti sijoittajat toukokuun ensimmäisinä päivinä. Molempien maiden hallinnoista oli saatu alkuvuoden aikana positiivisia uutisia kauppaneuvotteluiden edistymisestä, joten U-käännös neuvotteluissa tuli yllätyksenä. Presidentti Trumpin uhmakkaat twiitit jatkoivat markkinoiden heiluttelua myös pitkin kuukautta. Epävarmuus Brexitin suhteen lisääntyi, kun pääministeri Theresa May ilmoitti jättävänsä pääministerin paikan kesäkuun alussa.

Maailman osakemarkkinat laskivat laajalla rintamalla: Euroopassa laskua mitattiin -5,7 %, USA:ssa -6,6 % ja Kiinassa -9,4 %.

Smart-salkkujen tuototAloituksesta (10/2018)Vuoden alustaToukokuussa
Nordnet Smart 5+5,08 %+4,57 %-0,2 %
Nordnet Smart 10 +6,88 %+8,57 %-1,5 %
Nordnet Smart 15 +10,07 % +13,15 %-3,3 %
Kurssitiedot päivitetty 17.6.2019

Omaisuusluokkien tuotot toukokuussa

Raha siirtyi osakemarkkinoilta turvasatamana pidettyihin korkosijoituksiin: valtion velkakirjojen kysyntä nosti niiden hintoja ja painoi niistä maksettavia korkoja alaspäin. Pitkät korot (10 v) laskivat pääasiassa heikon talousdatan painamana ja lyhyemmät korot (2 v) laskivat, kun markkinat alkoivat hinnoittelemaan keskuspankkien tulevia koron laskuja. Laskevat korot vaikuttavat positiivisesti Smart-rahastojen arvon kehitykseen. Korot olivatkin ainoa omaisuusluokka, josta saatiin tuottoja toukokuussa.

Hyödykkeiden hintojen lasku vaikutti negatiivisesti rahastojen tuottoihin, johtuen pääasiassa perusmetallien ja energiahyödykkeiden hintojen laskusta. Turvasatamana pidettyjen jalometallien ja sääoloista kärsineiden viljan ja maissin hinnat nousivat kuukauden aikana.

Faktorisijoitukset vaikuttivat tuottoihin hieman negatiivisesti. Faktoreista arvo-strategia tuotti heikoiten, momentum- ja matalan volatiliteetin strategiat parhaiten.

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Vahva startti kesäkuulle

Kaikki omaisuusluokat ovat nousseet vahvasti kesäkuun ensimmäisinä viikkoina, kun keskuspankit antoivat signaaleja elvyttävämmästä rahapolitiikasta. Jokainen Smart-rahastoista nousi viime viikolla kaikkien aikojen huippuihin. Esimerkiksi Smart 15 -rahasto on nyt tuottanut +10,07 % lanseerauksestaan (23.10.2018) lähtien. Tarkempi päivitys kesäkuun arvonkehityksestä tulee heinäkuussa.

Tutustu Nordnet Smart -salkkuihin markkinointisivulla.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit