Korkosijoitukset pelastivat Smart-salkkujen elokuun | kuukausiraportti 8/2019

Elokuu tarjosi tänä vuonna epätavallisen paljon turbulenssia ottaen huomioon, että kesäkuukaudet ovat yleensä rauhallisia eikä niiden aikana ole merkittäviä tapahtumia. Kuukausi alkoi Donald Trumpin twiitillä kiinalaisten tuontitavaroiden tullien voimakkaasta korotuksesta, huolimatta aiemmasta “tulitaukosopimuksesta” kauppasodassa. Kiinan presidentti Xi Jinping ei epäröinyt vastata Trumpin tulleihin, ja tilanne jatkoi eskaloitumista kuun edetessä. Maailmanlaajuiset osakemarkkinat reagoivat jännitteiden nousuun: maailman indeksi (MSCI World) laski 1,9%, Yhdysvallat (S&P 500) laski 1,8% ja Eurooppa (STOXX600) laski 1,6%. Smart-salkkujen osakesijoitukset kärsivät myös laskusta, mutta hyvin tuottaneet korkosijoitukset nostivat kuukauden kokonaistuoton positiiviseksi.

Smart-salkkujen tuototAloituksesta (23.10.2018)Vuoden alustaElokuussa
Nordnet Smart 5+5,47 %+5,0 %1,23 %
Nordnet Smart 10 +8,36 %+10,4 %1,64 %
Nordnet Smart 15 +12,06 % +15,2 %1,52 %
Kurssitiedot päivitetty 18.9.2019

Omaisuusluokkien tuotot elokuussa

Yhdysvaltain keskuspankin heinäkuussa tekemän koronlaskun jälkeen elokuussa kirjoitettiin paljon taloudellisen taantuman lisääntyneestä riskistä. Pelko lisäsi ns. turvasatamakysyntää, mikä laski edelleen korkoja korkomarkkinoilla. Elokuussa saavutettiin uusi ennätys, kun negatiivisesta tuottoa tarjoavien velkakirjojen määrä saavutti uuden ennätystason, yli 30 prosentilla kaikista luottokelpoisista (IG) lainoista. Se tarkoittaa, että sijoittaja menettää rahaa, jos sijoitusta pidetään koko juoksuaika erääntymiseen asti. Smart-salkuille velkakirjojen arvonnousu oli positiivinen uutinen.

Hyödykkeissä kullan hinta nousi 6,4 % kysynnän kasvun seurauksena, kun taas öljy laski kauppasotapelkojen kasvun seurauksena. Faktorisijoitusten tuotot olivat negatiivisia arvo-osakkeilla sekä pienillä yrityksillä ja positiivisia laatu- ja momentum-osakkeilla.

Lisätietoja kuukauden tuotoista eri omaisuusluokissa löytyy alla olevasta kaaviosta. Klikkaa pylväskaavioita nähdäksesi yksityiskohtaiset tiedot.

Aloita sijoittaminen Nordnet Smart-salkkuihin

Tee neuvonta, joka suosittelee sinulle sopivinta kolmesta Smart-salkusta.

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Tutustu Nordnet Smart -salkkuihin markkinointisivulla.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit