Siirry pääsisältöön

Kolme syytä, miksi ETF-rahastojen suosio on vahvassa kasvussa

Pörssilistatut rahastot eli ETF:t

ETF on lyhenne, joka tulee sanoista Exchange Traded Fund. ETF on siis suomeksi pörssilistattu rahasto. Pörssilistatut rahastot muistuttavat perinteisiä indeksirahastoja, mutta eroavat siten, että niillä voi käydä kauppaa pörssissä samaan tapaan kuin osakkeilla.

ETF:t ovat siis ominaisuuksiltaan kuin osakkeen ja indeksirahaston yhdistelmiä – niillä voi käydä kauppaa kuten osakkeilla, ja niiden kulut ovat  tyypillisesti matalat, kuten indeksirahastoilla.

ETF:ään sijoittamalla saat laajan hajautuksen pienin kuluin. ETF:ien avulla voit sijoittaa esimerkiksi eri maiden pörssi-indekseihin, raaka-aineisiin tai korkoihin.

On myös olemassa vivutettuja Long- ja Short-ETF:iä, joilla voi tienata niin laskevissa kuin nousevissakin kursseissa. Vipuvaikutus tosin lisää myös tällaiseen ETF:ään sijoittamiseen liittyvää riskiä.

ETF:ien suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina suomalaisten Nordnet-asiakkaiden keskuudessa. Alla kolme syytä ilmiölle.

1. Matalat kulut ja kaupankäynnin helppous

ETF:ien suosiota ovat kasvattaneet niiden matalat hallinnointipalkkiot ja kaupankäynnin helppous. Kun sijoittaja ostaa ETF-osuuksia, ne näkyvät heti salkussa osakkeiden tapaan. Perinteisten rahasto-osuuksien ilmestymistä salkkuun saa odottaa jopa useita päiviä.

2. ETF:ien avulla voi sijoittaa megatrendeihin ja ilmiöihin

Maantieteellistä hajautusta tarjoavien, “perinteisten” ETF:ien lisäksi suosiotaan ovat viime aikoina kasvattaneet tiettyjä sektoreita ja megatrendejä seuraavat ETF:t. Tällaisia ovat esimerkiksi ETF:t ja sertifikaatit, joiden kautta on mahdollista sijoittaa robotiikkaan ja automaatioon (BOTZ ja ROBO), virtuaalivaluuttoihin (BITCOIN XBT-sertifikaatti) ja lääkekannabikseen (Horizons Marijuana ETF).

3. ETF:iin voi kuukausisäästää ilman ostokuluja

Nordnetin asiakkaat voivat kuukausisäästää ETF:iin ilman ostovälityspalkkioita. Kuukausisäästösuunnitelma on maksuton, ja sitä voi muuttaa tai sen voi keskeyttää koska tahansa. Lue lisää täältä!

Oletko sinä kokeillut sijoittamista ETF:iin? Kommentoi alle ja liity ETF-keskusteluun Sharevillessä!

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit