Siirry pääsisältöön

Kokemuksia Nordnet Smart -salkuista

Nordnetin uraauurtavat Smart -salkut lanseerattiin syksyllä 2018. Smart-salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksinsä pitkällä aikavälillä – tämän tavoitteen ne ovat myös saavuttaneet. Moni kuitenkin miettii, kannattaako Smarteihin sijoittaa ja millaisia kokemuksia Nordnet Smart -salkuista muilla sijoittajilla on.

Smart-salkkuja on kolme: 5, 10 ja 15. Mitä suurempi luku, sitä korkeampi osakepaino salkussa. Muu osuus koostuu mm. korko- kiinteistö ja raaka-ainesektorien sijoituksista. Jos et ole vielä tutustunut Smart-salkkuihin, niin tältä sivulta löydät kattavan tietopaketin niistä.

“Smartit” ovat saaneet osakseen runsaasti huomiota koko puolivuotisen olemassaolonsa ajan. Esimerkiksi sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä Smart-keskustelu käy kuumana. Alla muutamia kokemuksia Nordnet Smart -salkuista.

“Smarttia vai ei, aika näyttää!”

Smart-salkkujen rakenne ei aukea aivan yhtä nopeasti kuin esimerkiksi monissa indeksirahastoissa – tämä puoli on herättänyt keskustelua, mutta muun muassa nimimerkit Elias JR, Frolla ja TeeJiiTee ovat silti päättäneet kokeilla uutta tuotetta periaatteella “smarttia vai ei, aika näyttää!”

“Laitoin kuukausisäästön menemään tähän – onko jotain erityistä, jota minun pitäisi Smart-rahastoista tietää?”. Ainakin se on hyvä tietää, että Smarteissa – kuten muissakin rahastoissa – sekä merkintä- että lunastustoimeksiannot vievät muutaman pankkipäivän.

Mahdollisuus lisätä Smart-salkkuja kuukausisäästösuunnitelmaan on myös herättänyt kysymyksiä. Digineuvonnan suoritettuasi voit alkaa säästämään siihen Smart-rahastoon, jota digineuvonta suositteli sinulle. Jos aiot säästää säännöllisesti Smart-rahastoon, niin Smart-rahastojen lisääminen kuukausisäästösuunnitelmaan kannattaa: tällöin sinun ei tarvitse suorittaa digineuvontaa uudelleen kolmen kuukauden välein. Lue lisää kuukausisäästämisestä tästä.

Smart-salkkuihin liittyvä digineuvonta on herättänyt käyttäjissä myös kritiikkiä. Asiakas voi ostaa vain sitä Smart-salkkua, jota digineuvonta suosittelee – tämä on rahastojen valmistajan J.P. Morganin asettama edellytys. Digineuvonnan voi kuitenkin suorittaa aina uudelleen, kun oma taloudellinen tilanne muuttuu.

“Kelpo tulosta tahkova himmeli”

Smart-keskusteluun voi osallistua Sharevillessä esimerkiksi Smart-rahastojen omilla keskusteluseinillä, jotka löytyvät alla olevista linkeistä:

Lue lisää Nordnet Smart -rahastoista ja tee digineuvonta tästä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit