Kirpputorilta kesän parhaat tuotot

Kulunut kesä on ollut meille piensijoittajille hirveä. Ei tässä tilanteessa tiedä pitäisikö ostaa vai myydä. Minä päätin myydä – kirpputorilla.

Alkuun idea kirppispäivästä ei kuulostanut hyvältä: ensin siivoan kaapit ja kellarin, pakkaan ja viikkaan, raahaudun aamutuimaan torille, järjestän pöydän ja rekit, hinnoittelen ja hymyilen myyntihenkisesti. Päivän päätteeksi heitän tavarani takaisin jätesäkkeihin, raahaan pöydät paikalleen ja ajan lähimpään kierrätyspisteeseen, jonne viskaan romppeeni muiden myytäväksi. Onneksi olin väärässä.

Loppukesän päivä Hietalahden kirpputorilla oli onnistunut, suorastaan ihana.

Tori oli jo ennen aukeamistaan täynnä ihmisiä. Aurinko porotti, asiakkaat olivat hyväntuulisia ja mikä parasta, kauppa kävi.

Hinnoittelupolitiikkani oli selkeä. Euro tavarasta, jonka olisin heittänyt kierrätykseen joka tapauksessa, kaksi euroa sellaisesta, josta en ollut varma. Lopputulos: 100 euroa voittoa.

Myynnistä saatava kate jäi tietenkin pahasti miinusmerkkiseksi, jos muistelee niiden hankintahintaa. Vastavuoroisesti sain tilaa kellarikomerooni ja pääsin eroon yli 50 itselleni turhaksi käyneestä tavarasta, lähinnä vaatteesta ja laukuista.

Ansaitsemani summa vastaa keskituloisen naisen päivän palkkaa. Hyvääkin kuvittelen tehneeni: tavarat päätyivät halvalla niitä enemmän tarvitseville.

Mitä tekemistä tällä on sijoittamisen kanssa? Sitä, että ainakin minulla kesän tehtävälistalla on usein ollut kaappien ja varaston siivouksen lisäksi myös salkun inventointia. Usein tehtävälistasta osa jää tekemättä. Tälläkin kertaa jahkailin salkkuni kanssa, enkä tehnyt yhtään sijoituspäätöstä suuntaan saati toiseen.

Onneksin sain edes nurkat siivottua! Voi kun sijoituksistaankin pystyisi luopumaan näin iloisesti, huomasin kirppiksellä ajattelevani.

Swedbankin pääanalyytikko Katja Keitaanniemi sanoi tänään Helsingin Sanomissa, että ”markkinoilla on nyt osakkeita, jotka ovat halpoja kuin saippua”. Niille, joiden salkut ovat vielä tyhjiä, tämä syksy voi olla erittäin hyvä aika sijoitusharrastuksen aloittamiseen. Niille, joilla kesä on mennyt tuumiessa, syksy taas saattaa olla otollista aikaa tankata lisää ”saippuaa”.

Mihinpä aion sitten kirppissataseni sijoittaa? Vakaa aikomukseni oli, että en ainakaan sellaiseen tavaraan, joka vuoden päästä löytyy kellaristani. Torilta lähtöä tehdessäni huomasin kuitenkin naapurikojun, jossa aito Louis Vuittonin vähän käytetty ISO monogrammilaukku maksoi 140 euroa.

-Lähes yhtä halpaa kuin saippua?!

 

/Ninni Myllyoja

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

MiesBodaaja12 Elokuu, 2011

Tämä Katja siis? Pakko sitten ostaa.

http://www.taloustaito.fi/fi-FI/u/taloustaidon-uutiset/vielako-sijoittajan-kantti-kestaa

Leena18 Elokuu, 2011Hyvä artikkeli, tuu siivoon minunkin komerot.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit