Kirja-arvostelu: Sijoittajan verotus, 315 s. FINVA

Sijoitusverotuksesta juurta jaksain kertova uusi kirja valottaa tuotekohtaisesti eri sijoitusinstrumenttien verokysymykset.

Finanssi- ja vakuutuskustannus Oy FINVA:n kustantama ”Sijoittajan verotus” perkaa sijoittajat tyypilliset ja epätyypilliset vero-ongelmat käytännön esimerkein läpi. Kirja sisältää jonkin verran esimerkkilaskelmia, joiden avulla sijoittaja voi pohtia esimerkiksi omaisuuden siirtoa jälkipolville mahdollisimman verotehokkaalla tavalla.

Teos läpikäy osioittain yksityiskohtaisesti talletukset, joukkovelkakirjalainat, asunnot ja kiinteistöt, osakkeet, rahastot, optiot, warrantit, sertifikaatit, johdannaiset, vakuutukset, arvoesineet ja metsän. Myös lahjoitukset, perinnönjako sekä ammattimainen sijoitustoiminta saavat oman osalta tässä kattavassa veroesittelyssä.

Kirjaa on selkeästi suunnattu oppikirjakirjaksi, mutta se täyttää paikkansa myös tavallisen sijoittajan kirjahyllyssä. Mikä onkaan fiksumpaa kuin tutkia erityisesti monimutkaisten sijoitushärvelien verokohtelu ennen varsinaista sijoittamista? Erityisesti sijoittajan kokonaisverosuunnittelun kannalta on hyvä tietää mitkä sijoitusinstrumentit ovat verotehokkaampia kuin toiset.

Elina Fasoúlas, Petri Manninen ja Ville Niiranen ovat kattaneet hankalat verokysymykset mukavasti yksiin kansiin. Vero-aiheisissa kirjoissa sisällön raskautta ei vieläkään kevennetä tai höystetä tarpeeksi happea antavien kaavioiden tai graafien avulla. Sitä jää tästäkin kirjasta kaipaamaan.

/Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit