Siirry pääsisältöön

Kevensimme painoa Reveniossa

Revenio Groupin kurssi on kolmessa vuodessa noussut jo yli 650 % alkuperäisistä ostohinnoistamme, mikä on perustunut osakkeen räikeän aliarvostuksen purkautumiseen, Revenio Groupin onnistuneeseen rakennemuutokseen sekä Icaren liiketoiminnan vahvaan kehitykseen. Kurssinousun myötä osakkeen paino eksperttisalkussamme nousi jo lähes 25 %:iin, minkä takia kevensimme Revenion painoarvoa salkussamme hieman alle 20 %:iin lähinnä salkunhoidollisista syistä. Samalla muistutamme, että Revenion osakkeen arvostustaso on noussut heijastelemaan voimakkaita tuloskasvuodotuksia ja kurssinousun jatkuminen edellyttää yhtiön uusilta tuotteilta onnistumisia. Revenion liiketoiminnan vahvojen kasvuajureiden myötä odotamme osakkeen suhteellisen arvostustason pysyttelevän korkeana.

Näemme lievän riskin, että markkinat odottavat nyt Reveniolta liikaa ja liian nopeasti. Kovat tuloskasvuodotukset kulminoituvat mielestämme erityisesti Icaren HOME-tuotteeseen. Kotihoitoon tarkoitettu HOME-silmänpainemittari tulee olemaan ratkaisevassa roolissa siinä, onnistuuko Revenio lunastamaan osakekurssiin ladatut kasvuodotukset lähivuosina. Kyseisen tuotteen läpimurto edellyttää FDA-lupaa Yhdysvalloissa, mistä uudet hoitokäytännöt leviävät muualle maailmaan. Kyseinen lupaprosessi on jo loppusuoralla, mutta pientä viivästystä on odotettavissa FDA:n marraskuun alussa toimittaman lisäselvityspyynnön johdosta. Pidämme edelleen erittäin todennäköisenä, että yhtiö saamaan luvan ensi vuoden alkupuolella.

FDA-luvan saaminen on kuitenkin vasta ensimmäinen kynnys. On vielä mahdotonta arvioida, kuinka nopeasti HOME-tuote ja silmänpaineen kotimittaus lähtevät yleistymään hoitokäytäntönä. Konservatiivinen asiakaskunta omaksuu uusia hoitomuotoja hitaasti, vaikka useat kliiniset tutkimukset ja alan mielipidejohtajien suositukset tukevat tarvetta tuotteelle. HOME-tuotteen hienous Reveniolle on siinä, että se moninkertaistaa yhtiön myyntipotentiaalin silmälääkäriä kohden, koska silmälääkärit joutuvat tilaamaan useiden laitteiden eriä potilaiden lainakiertoa varten. Laitakannan kasvaessa myös kertakäyttöantureiden myynti tuo viiveellä lisävauhtia kasvulle. Todennäköisesti alkuvaiheessa asiakkaat kuitenkin vain ostavat muutaman laitteen koekäyttöön ja voi kestää kuukausia tai vuosia, ennen kuin hoitomuoto lähtee kunnolla yleistymään. HOMElla on ollut jo yli vuoden myyntilupa lähes kaikilla avainmarkkinoilla Yhdysvaltojen ulkopuolella, mutta myynti on vielä vähäistä, koska markkina ei ole vielä valmis. Täysin uudelle tuotteelle pitää itse luoda markkinat, mikä vaatii Icarelta pitkäjänteistä työtä ja sijoittajilta kärsivällisyyttä.

Luottamustamme Revenion näkymiin edelleen puoltaa se, että yhtiön tähänastinen voimakas kasvu ja kannattavuus ovat perustuneet yli 10 vuotta vanhan Icaren perusmallin sekä sen antureiden myyntiin. Icaren uusien tuotteiden (HOME, uusi perusmalli) sekä Revenion uusien kasvuaihioiden (Oscare, astman seulonta, ihosyövän seulonta) tuloksia tullaan näkemään vasta lähivuosina, mikä pitää Revenion tarinan yhä houkuttelevana ja näin osake pysyy korkealla painolla salkussamme. Kovaa tuloskasvua ensi vuodelta odottavilla ennusteillamme Revenion ensi vuoden P/E on 30x ja EV/EBIT 23x. Arvostus on vielä siedettävissä, mikäli uskoo yhtiön uusien tuotteiden potentiaaliin.

Omistamme osakkeita Reveniossa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit