Kevennämme osakepainoamme Norvestiasta ja Pandorasta

Kevensimme osakepainoamme eilen myymällä reilun kolmanneksen Pandoran omistuksistamme sekä kaikki Norvestia osakkeemme. Pandoran osakkeen painoarvo on noussut näkemyksemme mukaan turhan korkeaksi muutamassa kuukaudessa nähdyn yli 100 % nousun jälkeen. Norvestiassa substanssialennuksen hetkellinen kaventuminen tarjosi osakkeeseen myyntipaikan, jonka päätimme hyödyntää.

Ostimme Norvestiaa lokakuussa hintaan 6.70 ja myimme osakkeet hintaan 7.05. Ostohetkellä Norvestian substanssialennus oli yli 28 % tasolla. Vuoden loppuun mennessä substanssialennus oli kaventunut 26 %:iin ja eilisen kurssinousun myötä pääsimme todennäköisesti irtaantumaan osakkeesta reilusti alle 25 %:n substanssialennuksella. Osake kehittyi ajanjaksolla siis suotuisammin kuin Norvestian sijoitussalkku. Mielestämme Norvestia on yli 20 % substanssialennuksella kohtuullisesti vielä hinnoiteltu, mutta tämän sijoituksemme idea oli ainoastaan hyötyä substanssialennuksen muutoksista.

Pandoraa kevensimme reilulla kolmasosalla 92 dkk keskihintaan. Yhtiö on ollut meille erinomainen sijoitus ja sen arvo on noussut huimat 117 % noin kuukauden aikana. Suurimmat syyt kurssinousut takana ovat aliarvostuksen korjaantuminen sekä riskipreemioiden supistumiset, kun markkinoiden pahimmat pelot yhtiön kehityksen suhteen eivät toteutuneet. Q3 tulos ylitti selvästi markkinoiden odotukset ja Q4 ohjeistuksesta pidettiin kiinni.

Näemme Pandoran osakkeessa edelleen nousuvaraa, mikäli uusi johto onnistuu toteuttamaan strategiset tervehdyttämistoimet. Yhtiön riskiprofiili on kuitenkin noussut huomattavasti syksyn ostohinnoistamme. P/B kerroin on nykyhinnalla hieman yli 2x ja näin ollen yhtiön täytyy onnistua tervehdyttämistoimissaan, jotta nykyinen kurssitaso on perusteltu. Lisäksi yhtiön painoarvo oli noussut salkussamme jo noin 10 % tasolle, jota pidämme hieman turhan korkeana, kun otetaan huomioon yhtiön korkea riskiprofiili.

Odotamme Pandoran Q4 tuloksen olevan heikko, mutta tämän vaikutuksen markkinareaktioon jäävän pieneksi. Sitä vastoin uskomme, että suurempi huomio tulee keskittymään yhtiön kuluvan vuoden ohjeistukseen.

Omistamme itse Pandoraa, emme omista Norvestiaa.

-Inderes

Photo credit: darkwood67 / Foter / CC BY-NC-ND

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit