Kevennämme omistustamme Pandorassa

Ostaessamme Pandoraa hieman yli vuosi sitten oli yhtiön arvostus hakattu maan rakoon. Osakkeen P/B-kerroin oli noin 1x, osinkotuotto yli 10 % ja P/E naurettavan alhainen 3x. Näin ollen osakkeeseen oli hinnoiteltu sisään melkoinen tuomionpäivän skenaario ja näkemyksemme mukaan sijoitus tarjosi erinomaista turvamarginaalia markkinoiden yliarvioidessa yhtiön riskiprofiilin. Nyt tilanne on muuttunut, joten olemme keventäneet omistustamme yhtiöstä.

Noin 15 kuukauden ja 200 %:n kurssinousun jälkeen Pandoran osakkeen arvostustaso on täysin erilainen. P/B-kerroin on noussut tasolle 2.8x ja P/E-kerroin on konsensuksen ennusteilla ensi vuodelle noin 12x. P/E-kerroin ei missään nimessä ole edelleenkään kovin korkea ja näkemyksemme mukaan yhtiöllä on edelleen mahdollisuuksia parantaa kannattavuuttaan sekä jatkaa liiketoimintansa kasvattamista. Turvamarginaali on kuitenkin nykykurssilla olematon varsinkin, kun se suhteutetaan yhtiön todella lihaviin liikevoittomarginaaleihin.

Näin ollen myimme viime perjantaina puolet jäljellä olevasta positiostamme hintaan 120 DKK / osake. Osakkeiden arvo ehti nousta omistusaikanamme noin 200 % ja tämän lisäksi saimme yhtiöstä viime keväänä kohtuullisen osingon. Tulemme pitämään jäljellä olevasta positiosta kiinni toistaiseksi, mutta pidämme silmämme jatkuvasti auki myös uusille ostokohteille suurimman arvonnousupotentiaalin jo realisoiduttua Pandorassa. Kanavoimme myynnistä saamamme rahat Tecnotreehen, jonka ostoa kommentoimme täällä (https://www.nordnet.fi/mux/web/analys/experterna/expert/kommentar.html?expert=INDERES&id=4920).

Omistamme osakkeita Tecnotreessä, emme omista osakkeita Pandorassa.

-Inderes

Photo credit: darkwood67 / Foter / CC BY-NC-ND

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit