Kesällä sijoitusverkot veteen

Kesällä sijoittajat viettävät lomaa. Selvimmin sen huomaa, kun eksyy pörssimme  25 vaihdetuimman osakkeen ulkopuolelle. Osto- ja myyntilaidat tuntuvat ohentuvan ja spredit kasvavat kasvamistaan.  Todella vähän vaihdetuissa osakkeissa osto-ja myyntihinnan välinen spredi voi olla useita prosentteja, ja tarjolla on usein hyvinkin mitättömiä osakemääriä. Jopa yksikin myyntitoimeksianto voi kesällä tiputtaa osakkeen kurssia hetkellisesti yli 10 prosenttia!

Hiljaisiksi kesäkuukausiksi kannattaakin heittää verkot veteen ja  jättää ostotoimeksiantoja, joiden kanssa ei ole turhia kiireitä. Kun kurssitasot heiluvat vähävaihtoisilla osakkeilla paljonkin, kannattaa pitkäaikainen ostotoimeksianto asettaa tarpeeksi matalalle suhteessa päivän kurssiin. Tietty realistisuus on toki syytä säilyttää, joten nykykurssi miinus 10 prosenttia voisi olla sopiva nyrkkisääntö. Tämä tyyli sopinee mainiosti kesäverkkoja kokevalle sijoittajalle, joka hakee vaikkapa muutamalla tonnilla lisämausteita salkkuunsa.

Pelimies tai -nainen asettaa kesäverkkonsa siten, että muiden parametrien ollessa kohdallaan, oma ostotarjous on yhden eurosentin mahdollista suurta ostotoimeksiantoa korkeammalla. Tällöin todennäköisyys oston toteutumiselle on suurehko, koska se kiilaa juuri ja juuri ison ostotoimeksiannon eteen vauhdikkaana pikkusinttinä.

-Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit