Kehittyvien maiden indeksierot

Rahavyöry takana

Kehittyviin maihin on vyörynyt valtavat määrät rahaa viimeisen kahden vuoden aikana indeksiosuusrahastojen eli ETF:ien kautta. Monikohan sijoittaja on miettinyt ETF:ää ostaessaan, että maailmalla on useita vertailuindeksejä kehittyville markkinoille, jotka poikkeavat toisistaan radikaalisti.

Ääritapauksissa useita maita jää pois markkinaindeksistä ja toimialapainotukset voivat olla täysin metsässä suhteessa sijoittajan kokonaissalkun kanssa.

Kahden suuren vertailu

 

Hyvänä käytännön esimerkkinä voimme tutkailla Dow Jonesin, ja MSCI:n versioita kehittyvistä markkinoista. siinä missä Dow Jones tunnistaa Argentiinan, Arabiemiraatit ja Bahrainin omaan indeksilaskentaansa, ei MSCI ota kyseisiä maita mukaan lainkaan. Israelin, Jordanian, Kuwaitin, Viron, Latvian ja Liettuan tapauksissa tilanne on identtinen. MSCI ei ota kyseisiä maita mukaan omaan indeksilaskentaansa. Israel tosin oli mukana MSCI.llä aina huhtikuuhun 2010 asti.

Kehittyville maille mielivän kannattaa tutkia ensin kahden jättiläisen tarjontaa Vanguardilta ja Isharesiltä löytyy kovat tuotteet tähän kategoriaan. Tikkereillä VWO ja IEEM etsimällä voi omaehtoista tutkimusta tehdä helposti ja kaikessa rauhassa.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

index22 Helmikuu, 2011

Haluaisin lisätä listaan vielä Seligson Kehittyvät markkinat -rahaston. Vaikkei kyseessä olekaan ETF, niin ainakin pieniä summia kuukausittain sijoittajille kaupankäyntikulujen vuoksi mielestäni erinomainen vaihtoehto. Esimerkiksi täydentämään VWO:ta. Nordnetin kaupankäyntihinnasto ulkomaisten sijoitusten suhteen on mielestäni suolainen.
Toisekseen viime päivinä on käyty mielenkiintoista keskustelua kehittyvien markkinoiden nykyisestä arvostustasosta. (esimerkiksi: http://seekingalpha.com/instablog/811113-arvosijoittaja/126255-msci-emerging-market-index-is-50-overvalued ja http://seekingalpha.com/article/253468-emerging-markets-hitting-bottom?source=yahoo )
En ainakaan itse lähtisi tuomitsemaan kehittyviä markkinoita tällä hetkellä ylihinnoitelluiksi. Kiina on ottamassa länsimaita nopeaa vauhtia kiinni elintasovertailussa (ja menossa samaa vauhtia ohi). Maailma on kovaa vauhtia palaamassa tulevien vuosien aikana “vanhaan normaaliin”, jossa maailman kokonaistuotannosta suurin osa painottuisi Kiinaan / Intiaan, kehittyville markkinoille.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit