Kaupankäyntisivun uusi ilme

Nordnetin verkkopalvelun kaupankäyntisivun visuaalinen ilme ja toiminnallisuudet ovat uudistuneet. Uusi kaupankäyntisivu on ollut rajatussa testikäytössä ja sen toiminnallisuuksia on parannettu käyttäjäpalautteen avulla. Uudistuneet sivut yhdistävät joitakin vanhoja toiminnallisuuksia, ja olemme pyrkineet tuomaan siihen myös uusia ominaisuuksia sivun selkeyttämiseksi.

Pörssinoteerattujen arvopaperien yleisnäkymässä on nyt myös uusi ”Käy kauppaa” -välilehti, jonka kautta pääset kätevästi suoraan kaupankäyntisivulle syöttämään osto- ja myyntitoimeksiantoja.

Kaupankäyntinäkymän uusia toiminnallisuuksia ovat muun muassa:

  • Voit valita vetovalikosta, millä salkulla haluat käydä kauppaa.
  • Näet sivun oikealta puolelta omistuksesi ja omien listojesi osakkeet.
  • Kurssikuvaaja löytyy nyt saman sivun alalaidasta.
  • Toimeksiantotyypiksi voit valita samalta sivulta joko normaalin tai Stop Loss -toimeksiannon.

New_tradigpage_blogpic

Uudistuksen myötä olemme poistaneet QuickTrade- ja Pikatoimeksiannot-näkymät.

Mitä pidät uudistuneesta kaupankäyntisivusta? Haluamme kuulla ajatuksesi. Kirjoita ajatuksesi tähän alle ja kerro meille, mikä toimii ja mikä ei.

PS. Vanha toimeksianto- ja Stop Loss -näkymä löytyvät palvelusta vielä toistaiseksi. Voit halutessasi valita vanhan näkymän käyttöön salkun Asetukset-kohdan kautta.

/Thomas Brand
Local Business Developer

Nordnet
Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
46 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
16.06.2015 23:08

Ikävä heikennys näemmä jälleen tulossa kosketusnäytön käyttäjälle, kun osto/myynti valitaan vasta muiden tietojen täyttämisen jälkeen. On odotettavissa virhehipaisuja, veromätkyjä ja kiukkuisia asiakkaita. Onneksi tällä kertaa vanha näkymä tarjotaan asetusten kautta. Vanhalla ei voi tehdä vahingossa virhettä. Toivottavasti se pysyy optiona.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.06.2015 00:40

Tuo osto-myynti-nappien kanssa sekoaminen voi kyllä olla riski hiiren kanssa sekoillessakin. Vähän sormi hyppii miten sattuu ja “oho, hups, sinne män”. Tietysti tämä on vasta alustava uhkakuva, ja aika näyttää realisoituuko se.

Lisäksi “pikkujuttuja”, kuten että sivu on niin täynnä kaikkea pikkusälää että heikommalla laitteistolla se avautuu vähän vaiheittain ja näyttää siinä välillä kaikkea hassua tyyliin “Saldo {0} { } Käytettävissä {0} { }”

Sikäli kuitenkin positiivinen uudistus, että näin alustavasti ei näytä kovin paljon huonommalta kuin edellinen versio. Yleensähän kaikki uusi näyttää tosi karsealta 🙂

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.06.2015 12:00

Moi S81 ja hubs!

Kiitos molemmille palautteesta.

Vanhojen kaupankäyntisivujen yhdistäminen yhteen oli siinä mielessä haasteellista, että ymmärrän mainitsemanne osto-/myyntitilanteen sekoittumisen. Kyse on myös tottumuskysymyksestä, ja vanhoja tottumuksia on vaikea nopeasti muuttaa.

Uuden kaupankäyntinäkymän rinnalla tullaan ainakin toistaiseksi pitämään myös vanha näkymä. Jos tämän osalta tapahtuu muutos, kerromme siitä.

Kiitos, että annatte palautetta, josta voimme ottaa oppia seuraavaan kehityskierrokseen!

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
17.06.2015 05:06

Taas kerran turhaa näperrystä koodaripuolella. Vanha näkymä oli ihan toimiva. Keskittyisitte nyt vain laskemaan niitä hintoja Nordnet Ruotsin perässä. Minä en ole kiinnostunut maksamaan ulkoasujen muutoksista.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.06.2015 11:55

Hei kokenut sijoittaja!

Kiitos, että uhrasit aikaasi antaaksesi palautetta. Todella ikävä kuulla, ettei näpertely kaupankäyntisivun ulkoasussa vastannut odotuksiasi.

Pidämme vanhan kaupankäyntisivun saatavilla toistaiseksi, koska ainakin osa asiakkaista haluaa käyttää sitä. Jos tähän tulee muutoksia, kerromme asiasta hyvissä ajoin etukäteen.

Uusi kaupankäyntisivu ei ole täydellinen, mutta se on hyvä lähtökohta verkkopalvelua uudistaessamme. Kaikki kaupankäyntisivuamme koskeva palaute on enemmän on kuin tervetullutta, koska tavoite on sitä tietysti parantaa.

Hinnastopuolen osalta en valitettavasti osaa omasta puolestani asiaa tässä vaihessa tarkemmin avata. Maajohtaja Niklas Odenwall on aiemmin käsittelyt asiaa muun muassa täällä https://www.nordnet.fi/blogi/lapinakyvaa-pankkitoimintaa-nain-me-tienaamme-rahoillasi/02/12/2014/

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.06.2015 21:35

Martin Paasi kertoo blogikommentin vastauksessa, että ei ota kantaa hinnoitteluun, sinä kerrot tämän blogikommentin vastauksissa, että et ota kantaa hinnoitteluun. Kun kyselyitä kuitenkin tulee aika lailla, niin voisiko joku ottaa kantaa ja kertoa miten hintojen tarkastelu on edennyt? Eikös jotain hintojen tarkastelua ollut kevään aikana tarkoitus tehdä?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.06.2015 00:02

Hei!

Pyydän, että maajohtaja Niklas Odenwall ottaa tähän pyytämääsi asiaan tarkemmin kantaa ja tarjoaa oman näkökulmansa asiaan.

Niklas palaa tähän teemaan.

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.06.2015 16:29

Hieno juttu, kiitoksia tiedosta.

Nimetön
Nimetön
17.06.2015 11:17

Parempaan suuntaan tämä kaupankäyntisivu menossa. Tämän hetkisten hintojen näkyminen ylhäällä hyvä juttu. Pidän myös siitä, että hinnan saa kopioitua suoraan tarjoustasosta klikkaamalla hintakenttää. Lisätkää sinne vielä mahdollisuus kopioida myös määrä. Klikatessa esim. ostopuolelta 3 tasoa, systeemi kopioisi määrä kenttään sen ja yläpuolella olevien tasojen osakemäärän sekä myös klikattavan tason hinnan. Tämä nopeuttaisi merkittävästi toimeksiannon syöttöä silloin kun kiire.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.06.2015 11:26

Moi Juusto!

Laitan tämän ajatuksen ylös, kiitos.

Keskustelin aiheesta itse asiassa jo eilen kehittäjätiimin kanssa, mutta aiemmissa käyttäjätesteissä oli syntynyt mainitsemasi ominaisuuden osalta nähtävästi jotain epäselvyyttä (ja se jätettiin alustavasti ulos).

Katsotaan, jos saadaan tämä myös laitettua uudelle kaupankäyntisivulle.

Kiitos!

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
18.06.2015 15:07

Uudistus? Ei mitään hyötyä käyttäjälle päin vastoin, viety pois hyvät ominaisuudet? Käyttö hankaloitunut. Esim. yleisnäkymän real.aik.kurssipäivytys, osto/myynti näp. poistettu …………..

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.06.2015 16:30

Hei!

Salkun yleisnäkymän voi päivittää selaimessa joko kokomaan (F5-näppäin) tai pelkkien arvopaperien kurssit arvopaperien tietojen yläpuolella olevan vaaleanharmaan painikkeen oikean ylänurkan painikkeella.

Osto- ja myyntitoimeksiantoja voi edelleen uudessa näkymässä asettaa useamman kohdan kautta niin halutessaan.

Vanhan näkymän saa halutessaan näkyviin Salkku > Asetukset -kohdan kautta.

Palaathan asiaan, jos voin suinkin vielä olla jollain tavoin avuksi.

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
18.06.2015 16:31

Älkää poistako Quicktrade ominaisuutta kokonaan. Tehkää siitä vaikka maksullinen ominaisuus mutta älkää kokonaan kadottako sitä.

Pienellä läppärillä se on paras kun pitää pitää eri ikkunoita samaan aikaan auki, eri tuotteilla.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.06.2015 12:42

Moi Antti K!

Pidämme toistaiseksi QuickTraden saatavilla vanhoilla kaupankäyntisivuilla, mutta tavoitteemme on päästä siitä pidemmällä aikavälillä eroon.

Onko QuickTradessa jotain sellaisia toiminnallisuuksia, jotka haluaisit pikemminkin nähdä uudeslla kaupankäyntisivulla?

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
18.06.2015 17:58

On hyvä kun voi valita salkun mihin ostaa/myy.. kokonaisuudessa on onnistunut uudistus

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.06.2015 12:44

Hei Tommi!

“Pienillä” käytännöllisillä asioilla on iso merkitys. 🙂

Kiitos palautteesta!

Jos tulee muuta mieleen, heitä tähän alle, niin katsotaan, mitä voimme tehdä kaupankäyntisivun parantamiseksi.

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
23.06.2015 14:47

Älkää pakottako kännykällä selaajia Mobiilisivuille koskaan, kuten tekee esim Talous Sanomat ja Ilta Sanomat.

Tietokone sivuston selaaminen on mahdollistettava aina kännykällä ja Nordnetillä se toimii loistavasti !!!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.06.2015 15:56

Hei!

Meillä ei valitettavasti toistaiseksi ole mobiililaitteille kauniisti skaalautuvaa verkkopalvelua.

Tällä hetkellä vain Shareville näyttää hyvältä mobiililaitteilla.

Jos ja kun tulevaisuudessa skaalautumiseen kiinnitetään enemmän huomiota, pyrimme siihen, että käyttäjä voi itse valita siirrytäänkö kevyempään mobiiliversioon vai jatketaanko ns. tietokoneversion käyttöä.

Kiitos ajatuksistasi ja ajastasi, Sami!

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
23.06.2015 19:36

Näin tietokonekäyttäjänä tuntuu siltä, että euroja on käytetty ilmanaikuiseen. Stop lossiin en ota kantaa, kun en tiedä mitä se on.
Näytteen fonttikokokin saisi olla suurempi. Parempi olisi saada First North näkyville.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.06.2015 16:00

Hei!

Pyrimme siihen, että saisimme Suomen First North -listan näkymään verkkopalvelussamme erikseen mahdollisimman pian.

First North olisi kieltämättä hyvä saada erillisenä listauksena myös Helsingin pörssin osalta.

Fonttikoon osalta en tässä vaiheessa uskalla luvata muutosta, mutta pientä apua saa ensialkuun painamalla Ctrl-painikkeen pohjaan ja rullailemalla hiiren keskipallosta isommaksi tai pienemmäksi (tai Ctrl-näppäin pohjaan ja +/- -painikkeita painamalla).

Tämä onnistuu myös kannettavalla tietokoneella, mutta tällöin toimii parhaiten edellä mainitsemani Ctrl-näppäin pohjaan ja +/–painiketta tarpeen mukaan.

Tulevaisuudessa saamme toivon mukaan käyttäjälle sellaiset asetukset, jossa fonttikoon saa itselleen sopivammaksi vakioidusti (esim. pieni, keskikoko, iso tai vielä isompi).

Kiitos ajatuksistasi, Pekka!

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
23.06.2015 20:42

Uudella kaupankäynti välilähdellä tarjoustasojen päivitys on kamalan hidas. Ennen pystyi rämpyttämään refresh-nappia ja päivittyi tiedot heti, nyt refresh-napin jälkeen menee noin puolesta sekunnista sekuntiin, kun pitää odottaa hieno (turha?) fade-out fade-in graafinen efekti. Varsinkin nopeassa kaupankäynnissä ja johdannaistuotteiden kanssa osto/myynti-toimeksiannot ovat sentti- ja sekuntipeliä, pitää toimia heti ja nopeasti. Kurssitieto-välilehdellä toimii vielä niin kuin ennenkin mutta se ei auta, koska siltä sivulta taas ei voi tehdä kauppaa. Jonkinlainen bugitus on lisäksi: kun menee kaupankäynti välilehdelle ja liikuttelee hiirtä kenttien päällä ilman että edes klikkaa mitään, niin tulee punainen teksti “Määrää ei ole annettu tai annettu määrä on virheellinen”. Tämä on… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.06.2015 16:16

Moi jii!

Tuo mainitsemasi bugi meidän pitää tutkia, koska huomasin itse asiassa hieman samanlaisen tilanteen eilen. Ajattelin vain olleeni hölmö ja tehneeni jotain. En eilen kiinnittänyt tuohon sen tarkempaa huomiota, joten suurkiitos siitä, että palautit asian mieleeni.

Refreshin osalta en uskalla luvata muutosta, mutta pointtisi on hyvä.

Katsotaan, mitä voin näiden osalta tehdä.

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.06.2015 16:28

Hei taas jii!

Keskustelin mainitsemastasi seikasta kaupankäyntisivun kehitystiimin kanssa.

Kyse on heidän mukaansa tarkoituksellisesti laukaistavasta virheilmoituksesta, mutta se ei kyllä mielestäni oikein toimi tuossa kohden.

Katsotaan, jos tuolle voidaan tehdä jotain.

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
23.06.2015 21:16

Eipä ainakaan Safarilla toimi kunnolla 🙁

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.06.2015 16:02

Hei AP!

Millaista ongelmaa Safari-selaimella olet havainnut? Eikö toimi ollenkaan vai näyttääkö jotenkin kummalliselta?

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
23.06.2015 22:27

Tarjoustasoja voisi olla 5 kpl ja vähintään 3 ei 1:tä! Tarjoustasot pitää olla elävät(esim. 10 s välein) ei staattiset ja päivitysnappi on näin turha! Kauppoja samoin viisi!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.06.2015 16:10

Hei Soini!

Viimeisimmät tarjoustasot (5 kpl) saa toistaiseksi näkyviin uuden kaupankäynti-ikkunan kautta sivun oikeasta laidasta “Näytä lisää” -painikkeen kautta kaikkien Pohjoismaiden osalta. Viimeisimmät kaupat näkyvät samaten oikeassa laidassa.

Tiedot saa halutessaan päivitettyä päivityspainikkeesta.

Jos tarvitset käyttöösi reaaliaikaisesti päivittyvät tarjoustasot ja/tai kaupankäyntitiedot haluamiltasi markkinoilta, suosittelen tutustumaan WinTrade- tai Infront-kaupankäyntisovelluksiin. Näistä ohjelmistoista meklarimme ja asiakaspalvelumme antaa mielellään lisätietoja.

Pidämme ehdotuksesi osittain itsestään päivittyvien kurssi- ja tapahtumatietojen osalta mielessä tulevaisuudessa verkkopalvelua kehittäessämme.

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
23.06.2015 22:45

Osto ja myyntinapit on ehdottomasti erotettava ettei niitä sekoita. Käyttäjä on kuitenkin tekemässä vain jompaa kumpaa kerrallaan. Tarjoustason päivitys on hienon faden takia hidastunut järkyttävästi. Meneillään on iso wannabe päiväkauppiaiden buumi ja piensijoittajat haluavat manuaalisesti näpyttää sitä parasta hintaa ja myydä sentin korkeammalla kuin ostaa. Mitä enemmän kauppaa pystyy tekemään niin sen parempi se on teille välittäjänä. Lyhyesti: Lukitus/valinta ollaanko ostamassa vai myymässä, tarjoustason päivitys takaisin nopeaksi tai jopa automaattiseksi, tarjoustason hinnan klikkaus siistää sen osto/myynti ikkunaan. Nyt hinnan klikkaus ja kirjoitus tökkii pahasti jos nuolinappeja ei pysty käyttämään (=liian kaukana viimeisimmästä hinnasta). Laitathan palautteet eteenpäin. Kiitos.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.06.2015 16:31

Hei Toni!

Kiitos kaupankäyntisivua koskevasta palautteestasi.

Laitan kehitysehdotuksesi eteenpäin.

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet