Siirry pääsisältöön

Jukka Oksaharjun strategiat osakesäästötilille

Moni miettii, mihin osakesäästötilillä kannattaisi sijoittaa. Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju vieraili studiossamme kertomassa ajatuksiaan mm. nykyisestä markkinatilanteesta ja kriteereistä, joilla osakkeita kannattaa osakesäästötilille poimia. Videolla Oksaharju kertoo myös kantansa mm. momentum-sijoittamiseen sekä teknisen analyysin hyödyntämiseen.

Sisältö:

00:45 Miten hajautukseen tulisi suhtautua, kun tavoitteena on pitkällä aikavälillä markkinoita parempi tuotto?
02:05 Onko pitkäjänteinen sijoittaminen vain tasaisen harmaasti tuottavaa osta ja pidä -tyyppistä osinkosijoittamista, vai onko olemassa joitakin muitakin tapoja?
03:34 Millaisia numeerisia menetelmiä löytyy osakevalintaan? Olet kirjoituksissasi viitannut mm. Bruce Greenwaldin malliin.
05:17 Mistä klassinen arvosijoittaja löytää nyt turvamarginaalia? Vai pitääkö arvosijoittajan vain istua käsiensä päällä?
07:19 Mitkä muut kuin numeeriset mittarit ovat olennaisia ostopäätöksissä? Mitä siis laatusijoittajat seuraavat?
08:23 Mikä on järkevä suhde tunnuslukuanalyysiä ja aivan perinteistä maalaisjärkeä sekä yleistä elämänkokemusta?
10:14 Julkaisit alkusyksyllä Pikkuguru-nimisen kirjan. Voiko yksityissijoittaja saavuttaa pienissä yhtiöissä kilpailuetua?
11:32 Miten pitkäjänteinen sijoittaja suhtautuu momentumiin?
13:02 Onko teknisestä analyysistä hyötyä pitkäjänteiselle sijoittajalle ostojen ja myyntien ajoittamisessa?
14:08 Voiko ajoittamisessa ylipäätään onnistua?
15:19 Millaisin menetelmin pitkäjänteinen sijoittaja tekee myyntipäätöksiä?
17:58 Tekeekö menestyvä osakepoimija tappiollisia kauppoja?
18:57 Miten sijoittaja toisaalta pystyy antamaan voittojen juosta Warren Buffettin mantran ”let the profits run” mukaisesti?
20:08 Miten pitkäjänteinen sijoittaja suhtautuu yleiseen maailmantalouden tilanteeseen ja poliittisiin riskeihin? Onko uhkakuvista huolimatta tärkeämpää aloittaa kuin ajoittaa?
21:52 Mitkä olisivat osta ja pidä -kriteerit yhtiövalinnassa, jos sijoitukset olisi pakko lukita seuraavaksi vuosikymmeneksi?
23:25 Mitä ajattelet markkinatilanteesta nyt osakesäästötilin kannalta?

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit