Joka kolmas suomalainen ostaisi Twitterin osakkeita

Kaupankäynti mikroblogipalvelu Twitterin osakkeella alkaa tänään NYSEssä. Sosiaalinen media pörssissä ei ole uusi juttu, vuonna 2011 listautui LinkedIn ja Facebook vuonna 2012. Tekemämme tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen valitsisi Twitterin, jos saisi rahaa sijoitettavaksi johonkin näistä kolmesta pörssiyhtiöstä. Facebookiin sijoittaisi melkein joka toinen.

Tutkimus tehtiin kaikissa Pohjoismaissa. Kiinnostus Twitteriä kohtaan on suurin Suomessa, jossa joka kolmas (33 %) valitsisi sosiaalisen median osakkeista Twitterin. Suomessa kiinnostus LinkedInin osakkeeseen on kaikista maista alhaisin (20 %). Tanskassa taas LinkedInin osake (25 %) koetaan kiinnostavammaksi kuin Twitterin (23 %). Suosituin sosiaalisen median osake on kaikissa maissa kuitenkin Facebook (47–51 %).

Norjalaiset ovat sosiaalisessa mediassa kaikkein aktiivisimpia, vain 15 %:lla ei ole tiliä Facebookissa, Twitterissä tai LinkedInissä. Suomalaiset ovat pohjoismaalaisista vähiten aktiivisia sosiaalisessa mediassa.

Nordnetin asiakkaat ovat kiinnostuneita Twitterin listautumisesta. LinkedIn on noussut listautumisestaan yli 400 prosenttia ja Facebook yli 30 prosenttia. Nousua odotetaan myös Twitteriltä. Samalla täytyy pitää mielessä alkutaipaleen riskit.

Twitterillä on vielä pitkä tie kannattavuuteen. Yhtiö tarvitsee kestävän ansaintamallin, jolla tuloja saadaan esim. mainosten kautta. Tämä täytyy tehdä käyttäjät huomioiden, ja tasapainon löytäminen voi olla hankalaa.

Myös miesten ja naisten välillä sekä Suomen alueissa on eroja. Twitter houkuttelee enemmän miehiä. Miehistä 38 % valitsisi Twitterin osakkeen, naisista vain 28 %. 53 % naisista valitsisi mieluummin Facebookin, miehistä 42 %. Twitter on sosiaalisen median osakkeista suosituin Pohjois-Suomessa (38 %), LinkedIn Etelä-Suomessa (21 %) ja Facebook Länsi-Suomessa (52 %).

Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö CINT 31.10.–6.11.2013. Kyselyyn vastasi  noin 1000 18–70-vuotiasta henkilöä per maa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Virhemarginaali +/-3 %

 

/Niklas Odenwall

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit