Johdon tapaaminen: Stockmann

Stockmannin johdon eilinen tapaamisemme vahvisti näkemystämme siitä, että yhtiön syksyllä esittelemä raskaan investointivaiheen jälkeinen strategiavaihe on nykyinen talousympäristö huomioiden sijoittajan näkökulmasta hyvä.

Kun viime vuosien suurten investointien tulospotentiaali alkaa lähivuosina vähitellen realisoitua, uskomme yhtiön pystyvän kasvattamaan tulostaan ja liikevaihtoaan myös epävarmassa ympäristössä. Investointitarpeen vähennyttyä pidämme erittäin tärkeänä myös sitä, että lähivuosien rahavirta tulee olemaan vuolas mahdollistaen kasvavan osingon.

Stockmannin ehkä suurimpana ongelmana ovat tällä hetkellä Ruotsin heikentyneet muotimarkkinat, joihin ei johdon mukaan ole mitään yksiselitteistä syytä. Tämä vaikuttaa etenkin Lindexin tulokseen. Ruotsin muotimarkkinan heikkous on kuitenkin haitannut kaikkia toimijoita markkinoilla ja Lindex on onnistunut samaan aikaan voittamaan markkinaosuuksia. Markkinan ollessa heikko kilpailutilanne kuitenkin tulee jatkumaan kireänä ja kilpailijoilla on useita hintavetoisia kampanjoita. Lyhyellä tähtäimellä muotiketjujen Lindexin ja Seppälän tilannetta kuitenkin helpottavat tavarahankintojen parantuneet hintatasot ja saatavuus.

Stockmann arvioi syyskuussa pääomamarkkinapäivillään Venäjän liikevoiton nousevan positiiviseksi vuonna 2012. Eilen yhtiö kertoi, ettei tuolloin annettuun arvioon ole tarvetta tehdä muutosta talouden epävarmuudesta huolimatta. Tämä on yhtiön kannalta tärkeä asia, sillä arviomme mukaan Venäjän nouseminen voitolle voisi parantaa konsernin 2012 liiketulosta noin 20 miljoonalla eurolla edellisvuoteen nähden. Yhtiön johto kommentoi myös Venäjän WTO:n jäsenyyttä toteutuessaan kokonaisuutena positiivisena asiana yhtiön kannalta.

Katsomme Stockmannin sijoituksessamme edelleen lyhyen tähtäimen kannattavuuspaineiden ylitse vuosiin 2013-2014. Tavaratalon nouseminen break-even tasolle vie noin kolme vuotta ja Stockmannin investointivaiheen hedelmiä poimitaan vasta muutaman vuoden kuluttua. Markkinan ollessa tällä hetkellä poikkeuksellisen lyhytnäköinen pidämme osakkeen arvostusta maltillisena. Uskomme yhtiön jakavan ensi keväänä 0.82 euron osingon ja osinkovirran olevan tästä eteenpäin kasvava.

Emme itse omista osakkeita Stockmannissa.

-Inderes

Photo credit: Jonik / Foter / CC BY-SA

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit