Jasmin Hamidin 3 vinkkiä aloittelevalle sijoittajalle

Perusasioita ei voi liikaa toistaa, toteaa mediapersoona ja piensijoittaja Jasmin Hamid Nordnetin haastattelussa. Tässä Jasminin vinkit aloitteleville sijoittajille:

1. Aloita jo

Mitä pidempi aikahorisontti, sitä paremmin korkoa korolle -ilmiö toteutuu ja sitä pienemmät ovat sijoitukseen liittyvät riskit. Aika pienentää sijoittamisen riskiä.

2. Minimoi kulut ja ymmärrä mihin sijoitat

Usein kovin monimutkaisissa sijoitusinstrumenteissa, joissa ehkä luvataan paljon, kulut voivat olla todella isoja. Pitäisin asian yksinkertaisena: valitse joko matalakuluisia rahastoja tai osakkeita sellaisen palveluntarjoajan kautta, jonka palkkiot ovat kohtuullisia.

3. Aloita pikkusummilla

Jos osakesäästäminen kiinnostaa, mutta tuntuu kuitenkin pelottavalta, niin ensimmäisen erän voi ostaa pienelläkin summalla – vaikka välityspalkkio olisikin suhteessa iso osa kaupasta. Näin olet kuitenkin kokeillut sijoittamista ja huomaat, että okei, ehkä tämä firma ei menekään heti konkurssiin sijoitettuasi siihen. Huomaat myös, että rahojen menettämisen riski ei olekaan niin suuri, vaikka kurssi heilahtelee. Tätä kautta opit näkemään, miten kurssi reagoi mihinkin, ja että sopiiko tämä juuri sinulle. Kaikille osakesäästäminen ei välttämättä sovi, mutta voihan sitä kokeilla pienillä summilla – kyllä osakkeet saa sitten myös myytyä.

Katso myös:

Jasminin Shareville-salkun suurimmat sijoitukset:

Nordnet
Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit