Jakso 110 – Vastuullinen sijoittaminen ja ETF:t

Jakso 110 – Vastuullinen sijoittaminen ja ETF:t

Sopivan ETF:n löytäminen saattaa joskus tuntua vaikealta. Niiden nimistä saa kuitenkin jo hyvin infoa. Mitä tarkoittavat MSCI, SRI tai ESG? Entä mitä eroa on fyysisellä ja synteettisellä ETF:llä? Jaksossa pohditaan myös vastuullista sijoittamista. Fees & Money -osiossa aiheena opiskelu.

2:46 Uudet eettiset ETF:t
6:26 Miten tulkita ETF:ien nimiä?
21:24 Eettiset vs syntiset osakkeet
23:34 Fees & Money

Jakso julkaistu 29.3.2018

Voit katsoa jaksot myös videona YouTubessa!

Kaikki jaksot Nordnet Blogissa

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Katso myös:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
01.04.2018 13:08

AY-liikkeen sijoitustoimintaa laajempi ja mielenkiintoisempi aihe käsittelyynne olisi ns. sosiaalinen asuntotuotanto, jonka varjolla on vuosikymmenien aikana luotu miljardien arvoinen kiinteistöomaisuus puolueita lähellä olevien yhteisöjen omistukseen. Nämä Nuorisosäätiöt, Kojamot ja kumppanit ovat hankkineet tämän miljardiomaisuuden ilman kilpailua ja omaa pääomaa yhteiskunnan antamilla tuetuilla lainoilla. Jos tavoite oli edullinen asuminen, sitä ei saavutettu, mutta jos tavoite oli luoda lähipiirille miljardiomaisuus, tavoite on saavutettu.