Siirry pääsisältöön

Jakso 108 – Autoilun tulevaisuus feat. BMW

Jakso 108 – Autoilun tulevaisuus feat. BMW

Autoilun tulevaisuus ja miten sijoittaja voi hyötyä siitä? Vieraana autoilualan ammattilainen: Timo Nikkari BMW:ltä. Miten autoilu on kehittynyt vuosien saatossa ja mihin suuntaan olemme menossa? Ostavatko ihmiset enää omia autoja ollenkaan vai tyydytäänkö mieluummin “car as a service” -tyyppisiin ratkaisuihin? Mihin alan ammattilainen itse sijoittaisi hyötyäkseen autoteollisuuden kehityksestä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaukset uusimmassa #rahapodi:ssa.

Jakso julkaistu 15.3.2018

Voit katsoa jaksot myös videona YouTubessa!

Kaikki jaksot Nordnet Blogissa

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi?
Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
5 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
15.03.2018 15:52

Nyt täytyy sanoa, että oli hieman mitäänsanomaton podijakso. Surullista kuunnella lisäksi muutamia podista esilletulleita mututuntumafaktoja. Martin tuntui tietävän enemmän tästä sähköautotekniikasta kuin niiden myynnistä ja markkinoinnista vastaava kaveri. Eipä siinä, kyllähän vieras asiallisesti heti kertoikin, ettei tekniikka ole hänen alaansa. Kaasuautot tosiaan ovat hieman ympäristöystävällisempiä (noin 25% pienemmät päästöt ajokilometriä kohde), mutta kannattaa myös muistaa, että myös maakaasu on fossiilinen polttoaine. Eko-hippi tietysti tankkaa kaasuautoonsa vain biokaasua, jolloin ajelu on hiilineutraalia – poislukien biokaasuun logistiikkaan ja jalostuksesta koituneet päästöt. Tästä ei nyt tainnut olla mitään väärää tietoa jaossa, mutta kerroinpa nyt kuitenkin. Sähköauton sähkömoottoreissa ei ole mitään kärkiä – ainakaan… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
19.03.2018 12:09

Miksi sähköautoista puhutaan saasteettomina vaihtoehtoina? Sitähän ne eivät ole. Sähkö tuotetaan jossain ja se jossain ei ole saasteetonta. Sähkömarkkinat määrittävät sähkön saasteettomuuden ja ainoa sähköntuotantotapa jolla sähköautoilu aidosti voisi olla saasteetonta on ydinvoima. Silläkin on vahva vihreä vastustus. Suomen nykyinen sähköntuotanto kapasiteetti ei riitä kattamaan nykyistäkään kulutusta kun sähköautoja ei vielä käytännössä ole ollenkaan. Ihan aikuisten oikeasti pitäisi ensin ratkaista miten se sähköautojen tarvitsema sähkö tuotetaan ennen kuin parannetaan maailma sähköautoilla joille ei ole tarjolla sähköä.

Nimetön
Nimetön
22.03.2018 07:31

Saisko oikean jakson SoundCloudista upotettuna tähän sivulle? Yleensä aina lataan jakson puhelimeen, mutta nyt se ei onnistu, kun on väärä jakso upotettu. SoundCloudin webbisivun kauttakaan lataus ei onnistu. Tyrkyttävät vain appiaan tai kirjautumista. Tämän blogin upotuksista lataus on aiemmin onnistunut ilman kumpaakaan.

Voiskohan Rahapodin saada muuten Spotifyihin? Siellä on moni muukin podcast.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.03.2018 09:12

Pahoittelut, juttuun oli tosiaan lipsahtanut väärä jakso. Nyt pitäisi toimia! Selvitämme myös mahdollisuutta saada #rahapodin Spotifyyn. /Henri

Nimetön
Nimetön
04.02.2019 07:05

Vieras oli pihalla kuin lumiukko, no, sopii bemari-genreen. Rahapodi, ette ketään asiantuntijaa saaneet? Jos firmalla on yksi e-malli, mihin tarvitaan Pohjoismaiden myynti- ja markkinointitittelillä olevaa boneheadia? Taustat kuntoon niin kansa tykkää. Muutenhan teillä on mennyt vierasvalinnat todella putkeen.