Hyödy markkinoiden alamäestä

Pörssit hermoilevat ympäri maailman. Kääntyykö neljän kuukauden nousupysähdys alamäeksi?

Pörssikurssien nousu suhteessa reaalitalouden tilaan on hämmästyttänyt sijoittajia.  Markkinoilla vaikuttaa olevan liikkeellä innokasta, mutta hermostunutta rahaa, joka etsii osakkeista ja hyödykkeistä kotiaan. Turvallisten korkosijoitusten tuotto ei tyydytä tällä hetkellä sijoittajia.

Osakkeisiin onkin ladattu tulevaisuuden uskoa sen verran, että tilauskirjojen tulisi täyttyä mukavassa tahdissa vuoden alkupuoliskon aikana. Kärsivälliselle sijoittajalle tämän hetkinen hermostuneisuus luo tilaisuuksia tämän tästä. Suurehkot päiväkohtaiset volatiliteetit houkuttelevat tilintekoon.

Volatiliteetista ja markkinatunnelmien muutoksista sen takana voi hyötyä myös etf- ja etn-tuotteilla. Bongasin Deutche Bankin x-trackers sarjasta DAX 30-indeksiä käänteisesti seuraavan tuplashortin.  DAX on yskinyt voimakkaasti ylöspä’in viimeisien kuuakusien aikana, joten pienytä korjausliikettä lienee vientivetoisia yrityksiä sisältävään indeksiin luvassa. Sijoitus ei ole missään nimessä tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön, vaan viikkojen tai muutaman kuukauden pituiselle laskujaksolle. Käänteisten ja vivutettujen etf:ien pitkäaikaisen pidon pulmia on tässäkin blogissa käsitelty monesti.

Jos vanha slogan ”Sell in May  and then go away”-toteutuu, voi pienellä shorttivedolla aikaansaada mukavat kesälomabonukset kassaan.

Mukavaa pääsiäistä kaikille!

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Pelästynyt5 Huhtikuu, 2012Onko tuo x-trackers etf yhtä kiero kuin kotimaiset warrantit ? Eli arvo sulaa silmissä, jos holdaa pitempään. Warreissahan “kulu” oli hirmuinen jo päivätasolla.

Petre5 Huhtikuu, 2012Moikka!
Eivät vivutetut etf:t “yhtä kieroja ole” kuin warrantit, mutta niiden toimintamekanismi ei vain toimi “buy and hold”-tekniikalla. Itse etf:t toimivat juuri niin kuin niiden rulebookeissa on kerrottukin. Ongelmana on, ettei kuluttajat useinkaan jaksa lukea niitä läpi. Tähän epäkohtaan puuttui taannoin amerikkalainen Finra (Financial Industry Regulatory Authorities).

Eli varovainen saa olla, mutta kuten elämässä yleensä; jos tietää mitä tekee, ei hätää ole.

Ohessa linkki, jossa olen asiaa yhdestä näkökulmasta pohtinut.
http://www.valistunutsijoittaja.com/86
Mukava pääsiäistä, Petre

Jarno Lönnqvist6 Huhtikuu, 2012Jos haluatte shortata niin käyttäkää futuureja tai optioita. Mikäli haluatte antaa rahanne pois niin maailmassa on parempiakin lahjoituspaikkoja kuin shortti ETF:fät. Suosittelen hyväntekijöille Pelastusarmijaa (http://www.pelastusarmeija.fi/index.php?id=1411). Pankkiirit tulkoon omillaan toimeen!

huhtis8 Huhtikuu, 2012Jos summat ovat pieniä niin ei futuureihin tai optioihin välttämättä löydy rahaa. Tällöin kannattaisi mielummin käyttää näiden huijaustuotteiden sijasta esimerkiksi rbs:n tai commerzbankin minifutuureja. Näissä vivutetuissa etf:ssä häviät varmasti ja liikkeellelaskija voittaa.

Tässä Peltomäen kirjoituksessa on esimerkiksi hyvin käsitelty asiaa: http://nordnetblogi.fi/rahat-sakkiin-ja-sakki-palamaan-osa-2/

Arvosijoittaja10 Huhtikuu, 2012Antamasi linkin takana suosittelet omassa blogissasi piensijoittajia välttämään vivutettuja indeksiosuusrahastoja, mutta tässä blogissa kehotat pelaamaan vivutetuilla rahastoilla???

Selvyyden vuoksi: vivutetut rahastot soveltuvat vain päiväkauppaan.

Arvosijoittaja

Jarno Lönnqvist10 Huhtikuu, 2012Kommentoin Piksussa vivutettuja rahastoja. Käykää kommentoimassa ja etsimässä virheitä: http://www.piksu.net/artikkeli/p%C3%B6rssin-harhak%C3%A4sityksi%C3%A4-osa-12-vivutetuilla-tuotteilla-vivutettu-n%C3%A4kemys-markkinoista

petre10 Huhtikuu, 2012Mukava kun saadaan keskustelua aikaan. Arvosijoittaja: sijoittajilla on erilaisia tarpeita sijoitussuunnitelmiensa ja niihin perustuvien allokaatioiden pohjalta. Idea on esittää erilaisia tuotteita,jotka saattavat herättää mielenkiintoa. Jokainen tekee päätöksensä itsenäisesti.

Sijoittajilla voi ola myös erilaisia salkkuja buy and holdista taktisten allokaatioputkien kautta pelisalkkuihin. Ja kaikea siltä väliltä. Siksi on oleellista kertoa sijoitusvaltameren lajirikkaasta eliökannasta,vaikka kaikki tuotteet eivät omaan salkkuun sopisikaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit