Huumorisijoittamista vai huuhaata?

Kansainvälinen peliyhtiö Unibet tarjoaa paitsi urheiluvedonlyöjille, myös sijoittajille viihdettä. Ryntäävätkö kansainväliset peliyhtiöt uusille apajille, joilla välittäjät ovat perinteisesti tienanneet Euronsa?

Unibet tarjoaa Fortune Tellers -vuosiennustusvedoissa kohteita talouden ja sijoittamisen maailmasta vuodelle 2012. Kesällä Unibet tarjosi jo Nokia-vetoja, jotka alkoivat muistuttaa kaukaisesti warranttikaupankäyntiä, toki huomattavasti huonommilla todennäköisyyksillä. peliyhtiöt hakevat ja skauttaavat uusia alueita joissa yhteiskunnan pelillistymisestä voisi tienata.

Ohessa neljä esimerkkiä, joilla peliyhtiö houkuttelee taloudesta ja sijoittamisesta kiinnostuneita ihmisiä.

1. Selkeä peliveto on Rovion pörssilistaus. Jos uskot, että Rovio listataan pörssiin ensi vuonna, saat rahasi takaisin puolitoistakertaisena. 2,40 kerrointa tarjoillaan mahdollisuudelle, että Rovio ei vielä ensi vuonna listaudu.

2. Suomen Markkaan uskovat saavat 30 – kertaisina rahansa takaisin, jos ensi vuonna Suomen valuutaksi palaa markka. Todennäköisyys on siis vain 3,33 prosentin luokkaa peliyhtiön mielestä.

3. Bensanhintaa harmitteleva sijoittaja voi tienata, 95-oktaanisen menoveden hinnannousulla. Unibet tarjoaa 1,70 kerrointa sille, joka uskoo että vuonna ylitetään 1,80 euron litrahintaraja. Jos hinta jää 1,80 alle, saa sijoittamansa rahat tuplana takaisin.

4. Nokian ja Mikrosoftin fuusiosta huhuillaan Aleksanterinkadulla, Helsingissä. Jos uskot fuusio huhujen toteutuvan ensi vuonna, saat rahasto 15 – kertaisena takaisin.

Fiksu sijoittaja toki pysyy pörssissä, koska ymmärtää todennäköisyys laskennan alkeet. Peliyhtiön pihvi on liian suolainen ja peliyhtiöiden koukut on otettava viihteen kannalta. Kiinnostavampaa onkin katsoa asiaa helikopteriperspektiivistä. Olemme 2020-luvulla todistamassa välittäjien ja vedonlyöntiyhtiöiden valtavia fuusioita? Sille ei Unibetjostain syystä tarjoa kerrointa.

Petre Pomell

www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

jules15 Joulukuu, 2011Hei,

Kiitos hyvästä jutusta, aika mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita on tarjolla! Katselin hieman tarkemmin ja huomasin kohteena eurossa pysymisen mahdollisuutta ja vähän päälle vuosi eteenpäin jos suomella on euro käytössä saa pääomalleen 10% tuoton. Ei hassumpaa. Oliko Unibetiltä saadut voitot verovapaita?

Riskinä tässä saattaa olla peliyhtiön mielipuolinen kohteiden muuttamisoikeus, pitää tutkia tarkemmin.

Petre15 Joulukuu, 2011Moi ,tuo verovapaus kysymys kannattaa kysyä Unibetin puolelta.

Kiinnostavaa olisi tietysti tutkia hedge-mahdollisuutta, jossa lopputuloksesta riippumatta olisi voittoa saatavissa. Tenniksestä olen joskus päässyt lyömään vetoa siten, että pelaajalle A olen saanut kertoimen 2.10 ja pelaajalle B (kilpailevalta vedonlyöntifirmalta) kertoimen 2.05. Euron laittamalla voitto on siis lukittu vähintään viiteen prosenttiin/tapahtuma.

Kiintoisaa on, voisiko pörssiä ja vedonlyöntiä yhdistämällä löytää talouden keskinäisistä riippuvuussuhteista samantyyppisiä win-win-positioita?

Kari15 Joulukuu, 2011Teorissa voisi olla mahdollista löytää win-win tilanteita. Käytännössä kuitenkin näissä viihdevedoissa panosrajoitukset ovat aivan olemattomia, yleensä muutamia kymppejä. Unibetiltä saadut voitot ovat verovapaita.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit