Herbalife vs Ackman vol. 13 – viimeinen erä?

Herbalifen ja Ackmanin taistelussa nähdään tänään poikkeuksellisen mielenkiintoinen erä, kun Bill Ackman järjestää live webcastin tilaisuudesta jossa hän lupaa kaataa Herbalifen (linkki tapahtumaan: http://www.factsaboutherbalife.com/). Jo ennakkoon on selvää, että tilaisuudesta on tulossa historiallinen ja se tulee jättämään jälkensä taloushistoriaan. Tämä tulee myös erittäin suurella varmuudella näyttelemään viimeistä osaa Herbalifen ja Ackmanin taistelussa, sillä tämän jälkeen jompi kumpi osapuoli tulee olemaan umpikujassa.

Ohessa linkkejä kolmeen edelliseen kirjoitukseen jonka kautta lukija pääsee käsiksi koko blogisarjaani tästä aiheesta:

https://www.nordnet.fi/blogi/herbalife-vs-ackman-vol-12-musta-joutsen/16/04/2014/

https://www.nordnet.fi/blogi/herbalife-vs-ackman-vol-11-ackmanin-viimeinen-sotahuuto/04/12/2013/

https://www.nordnet.fi/blogi/herbalife-vs-ackman-vol-10-ackman-nosti-valkoisen-lipun/14/10/2013/

Jo ennakkoon on siis selvää, että panokset tälle illalle ovat äärimmäisen korkeat. Ackman on kertonut käyttäneensä yli 50 miljoonaa dollaria tutkimuksiinsa ja hän on julkisesti luvannut, että hänellä on vedenpitäviä todisteita Herbalifen kaatamiseksi (http://www.bloomberg.com/news/2014-07-21/herbalife-shares-fall-after-ackman-says-company-will-collapse-.html). Jotain Ackmanin varmuudesta kertoo se, että hän kommentoi tulevan tapahtuman olevan hänen uransa tärkein päivä ja lopputuloksen olevan ”epic takedown”. Ackman on siis monella tapaa all-in tässä vaiheessa. Jos Ackmanin esitys ei onnistu vakuuttamaan viranomaisia ja sijoittajia, ei Ackmanilla ole enää uusia kortteja käytettävissä ja hänen täytynee heittää pyyhe kehään. Vastaavasti jos Ackman onnistuu vakuuttamaan katsojat, tulee Herbalifen osake romahtamaan ennennäkemättömällä tavalla ja Ackmanista tulee elävä legenda.

On erittäin vaikea ennakoida mitä Ackman aikoo todella paljastaa, mutta ohessa Bloombergin spekulaatiota aiheesta: http://www.bloomberg.com/video/what-to-expect-from-ackman-s-herbalife-presentation-qXdYesBRSSuDDUDBdMDlAQ.html. Henkilökohtaisesti uskon, että Ackman tulee lyömään pöytään jotain erittäin raskauttavia todisteita Herbalifeä vastaan, mutta toki uskoin näin jo aiemman presentaation yhteydessä.

Suosittelen jokaista sijoittajaa tai edes hieman taloudesta kiinnostunutta hakeutumaan ruudun äären Ackmanin esityksen alkaessa (17.00 Suomen aikaa). Voin luvata teille, että tämä esitys voittaa valtaosan Hollywoodin tuottamasta viihteestä: http://www.factsaboutherbalife.com/

Ohessa vielä hyvä kertaus koko aiheesta etenkin niille jotka eivät ole tapausta aikaisemmin seuranneet: http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2014/06/wall-streets-6-billion-mystery/361624/

Ackman on myös päivittänyt Herbalifeä koskevan sivustonsa mistä löytyy kaikki hänen aikaisempi materiaali aiheesta: http://www.factsaboutherbalife.com/

Tuttuun tyyliini en ole mukana minkäänlaisella positiolla, vaan istun puhtaasti katsomon puolella syöden popcorneja ja nauttien esityksestä. Henkisesti olen Ackmanin puolella ja toivon hänen astelevan tänään ulos areenalta voittajana. Kirjoitan asiasta laajemmin taistelun jälkeen.

En omista osakkeita Herbalifessä

Photo credit: @Doug88888 / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

/One Up on OMXH

 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
22.07.2014 16:45

Onpa jännittävä juttu, kiitos

Nimetön
Nimetön
26.07.2014 11:11

Mitäs tuolla tapahtui? Mielenkiinnolla odotan uutta blokkausta.

Nimetön
Nimetön
27.07.2014 16:29

Taitaa herbalife viedä voiton tässä. Ackmanin esitys sai aikaan vain herbalifen kurssin uskomattoman nousun.

Nimetön
Nimetön
05.08.2014 19:05

Ackman taisi ostaa osakkeita takaisin ja keikautti kurssin tarkoituksella (dippi ja ralli). No eipä sieltä mitään death blowta tullutkaan. Ja taas se kurssi on laskenut 50 dollarin pintaan tuon rallin jälkeen. Kohta taas ostetaan osakkeita takaisin 🙂 Ackman pääsee ulos positiostaan vielä tappiotta.