Helenan eläkehaastattelu – miten Stadin tyttö päätyi Nordnetiin?

 
Helena Vikstedt on tehnyt pitkän uran Nordnetillä. Helena – tuttavallisemmin Hellu – on ollut erittäin pidetty vastaanottovirkailija ja “Nordnetin kodinhengetär”, jota ilman toimiston käytännön arki ei olisi vuosien varrella pyörinyt alkuunkaan.

Vuodenvaihteessa Nordnetin väki joutuu luopumaan Helenasta, kun hän jää eläkkeelle. Mutta miten Hellu päätyi Nordnetiin ja mitä hän on työstään pitänyt? Kysytäänpä!
 

Kerro itsestäsi ja urastasi Nordnetillä!


Aloitetaanpa siis ihan alusta! Olen paljasjalkainen helsinkiläinen. Olen saanut ihastuneita päivittelyjä siitä, että ensimmäiset 12 vuotta asuin luonnonkauniissa Vallisaaressa erään kapiaisen kakarana.

Työurani alkoi lapsenvahdin töistä Kruununhaassa, kun olin 16-vuotias. Ensimmäisen vakituisen työpaikkani sain Poliisin osoitetoimistosta, missä toimin kortistonhoitajana.

Vuonna 1975 siirryin Poliisista Vakuutus Pohjolaan, missä työnkuvaani kuului käytännön toimia, kuten esiinvetoa. Pohjolassa siirtyilin työstä toiseen 30 vuoden ajan, kunnes avautui toimistoemännän paikka Conventumissa 2003, ja minä sen paikan sain.

Useat finanssimaailman fuusiot heittelivät: Ensin Pohjola Rahastoyhtiöön, sitten yhdistyivät OP ja Pohjola. Siinä vaiheessa minä otin tukipaketin, ja suunnitelmissani oli mm. kouluttautua huonekalujen entisöijäksi tai verhoilijaksi.

Ystäväni Kristiina kuitenkin torppasi nämä suunnitelmat ja päädyin vuonna 2008 eQ:n vastaanottoon, joka myöhemmin muuttuikin sitten Nordnetin vastaanotoksi. (Helena on siis todellinen paljasjalkainen Nordnetiläinen – lue lisää Nordnetin Suomen sivuliikkeen historiasta täältä.)
 

Kerro jokin hauska tapahtuma urasi varrelta!


Jo edellä mainittu Kristiina tarvitsi eQ:ssa itselleen vuorotteluvapaan sijaisen kesäksi. Sijaisen sai palkata vain työttömyyskortistosta, joten minä olin sopiva kandidaatti siihen. Sain sitten kutsun haastatteluun. Hauskaa oli se, että Kristiina muisti minut, mutta todellinen hauskuus alkoi vasta itse työhaastattelussa.

Haastattelussa oli mukana Kristiinan esinainen Anne (tuttu Pohjola Rahastoyhtiöstä), Kristiina ja minä. Nauroimme koko “haastattelun” ajan niin, että vedet valuivat silmistä ja meinasi tuolikin kastua. Kaiken sen räkätyksen lomassa saatiin kuitenkin sopimukseen nimet alle. Siitä alkoi urani eQ:ssa ja Nordnetissä.
 

Mitä jäät kaipaamaan työstäsi?


Puhun mieluummin työyhteisöstä. Olen viihtynyt erittäin hyvin ja aika on mennyt nopeasti. Mahtavia työkavereita ikäerosta huolimatta. Minulla on käynyt varsinainen munkki!
 

Millaisia ovat eläkesuunnitelmasi?


Antaa elämän viedä. Liikuntaa, mökkeilyä, jne. Aion kaivaa vanhat hobbyt pöydälle: Käsitöitä, piirtämistä, maalaamista, mökkipihan hoitoa…
 

Mitä aiot tehdä ensimmäisenä eläkepäivänäsi?


Se on virallisesti sunnuntaina 1.1.2017. HUOKAISEN. Talviloma on tuolloin juuri pidetty, mutta huomennakaan ei tarvitse lähteä töihin. Ajatuskin olemisesta tuntuu niin hyvältä.
 
 
Kiitos kuluneista vuosista ja mukavia eläkevuosia, toivoo koko Nordnet Suomen väki!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit