Harvinainen syyskuu osakemarkkinoilla | Smart-salkkujen kuukausiraportti 9/2019

Syyskuu on historiallisesti osakemarkkinoiden vuoden heikoin kuukausi. Kyseessä on ilmiö, jota selitetään yleensä kausivaihtelulla ja psykologisilla tekijöillä. Tämä vuosi oli kuitenkin poikkeus ja kuukauden aikana osakekurssit jatkoivat nousuaan tasaisesta negatiivisten makrolukujen virrasta huolimatta, joka osoittaa yhä enemmän kohti talouden taantumaa. Markkinoiden sietokyky selittyy suurimmalta osin jatkuvalla rahapolitiikan keventämisellä sekä Yhdysvalloissa että EU:ssa. Yhdysvaltojen ohjauskorkoa laskettiin toistamiseen ja EKP ilmoitti jatkavansa määrällistä elvytystä velkakirjaostojen muodossa, kunnes inflaatiotavoite saavutetaan.

Euroopan talousmoottori Saksan taantuman riski on lisääntynyt vuosikymmenen heikoimpien teollisuusnumeroiden jälkeen. Saksan talous kutistui jo toisella kvartaalilla ja kolmannen kvartaalin talouslukujen ollessa negatiiviset oltaisiin virallisesti taantumassa. Toisaalla Italian hallitus onnistui lopulta muodostumaan pitkän poliittisen jaon jälkeen.

Amerikassa presidentti Donald Trump selvitti myrskyn Mueller-tutkimuksen ympärillä, mutta joutuu mahdollisesti virkasyytteeseen toiminnastaan, samaan aikaan kun ensi vuoden vaalikampanjointi on juuri startannut. Amerikkalaiset äänestävät Trumpin jatkosta ja seuraavasta presidentistä marraskuussa 2020. Hongkongissa Kiinan hallitusta vastaan ​​suunnatut massiiviset mielenosoitukset ovat jatkuneet samaan aikaan kun Pekingissä kommunistinen puolue juhlii 70-vuotista valtaa.

Osakemarkkinoiden trendi oli positiivinen kuukauden aikana, kun S&P 500 nousi +1,7 %, Stoxx50 +4,2 % ja Nikkei +5,1 %. Suurin sektorirotaatio 30 vuoteen tapahtui syyskuussa ja pääomaa virtasi momentum-osakkeista ja alhaisen volatiliteetin osakkeista arvo-osakkeisiin. Tämä tarkoittaa, että suhdanneherkkiä yrityksiä, joilla on tähän asti ollu vaikea vuosi, ostettiin samaan aikaan kun defensiivisinä pidettyjä osakkeita myytiin.

Kaiken kaikkiaan Smart-salkkujen osakesijoitukset vaikuttivat positiivisesti kokonaistulokseen.

Smart-salkkujen tuototAloituksesta (23.10.2018)Vuoden alustaSyyskuussa
Nordnet Smart 5+6,26 %+5,7 %-0,59 %
Nordnet Smart 10 +9,62 %+11,4 %-0,15 %
Nordnet Smart 15 +14,08 % +17,3 %-0,58 %
Kurssitiedot päivitetty 21.10.2019

Omaisuusluokkien tuotot syyskuussa

Joukkovelkakirjamarkkinoilla korot nousivat voimakkaasti odotuksia vahvempien USA:n talouslukujen ja Yhdysvaltain keskuspankin haukkamaisen retoriikan seuraksena. Tämä vaikutti negatiivisesti Smart-rahastojen tuottoon ja on tärkein syy siihen, miksi kaikkien Smart-rahastojen tuotot jäivät hieman miinukselle syyskuussa.

Kuukauden aikana Saudi-Arabian öljyjätin Aramcon laitoksiin tehty drone-hyökkäys aiheutti nousupainetta öljyn hinnassa – raakaöljy pomppasi peräti 19,5 % iskun seuraksena. Kulta laski osakemarkkinoiden noustessa, kun turvasatamakysyntä heikkeni.

Aloita sijoittaminen Nordnet Smart-salkkuihin

Tee neuvonta, joka suosittelee sinulle sopivinta kolmesta Smart-salkusta.

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit