Siirry pääsisältöön

Nimimerkki Harrastelijalla on yli 200 000 euron osinkosalkku

Nimimerkki Harrastelija on yksi Sharevillen suomalaisjäsenistä, joilla on yli 200 000 euron sijoitusvarallisuus. Harrastelijan salkusta löytyy kirjoitushetkellä pääasiassa tuttuja, kotimaisia osinkoyhtiöitä: Fortum, Nordea, Sampo

Moi Harrastelija! Kuka olet?

Olen 57-vuotias mies Turusta. Toimin sähköalalla projektipäällikkönä.

Milloin aloitit sijoittamisen ja mikä innoitti sinut aloittamaan?

Ensimmäiset sijoitukseni olivat määräaikaistalletuksia 80-luvulla. Silloin korot olivat jopa yli 5 %. Sitten kivijalkapankki sai minut houkuteltua rahastoihin 90-luvun alussa – ei mikään menestys laman aikoihin.

Ensimmäiset osakkeet ostin noin vuonna 1998, kun Sonera (nyk. Telia) laski osakkeet liikkeelle. Heti oli raha mielessä, kun siinä luvattiin niitä Bonusosakkeita. Minulla on ne osakkeet vieläkin!

Kuinka olet hajauttanut salkkusi ja millaisiin yrityksiin sijoitat? Kerro tarkemmin sijoitusstrategiastasi!

Suosin pääsääntöisesti hyviä osinkoja maksavia yhtiöitä. Osakkeeni ovat tähän asti kaikki kotimaisia, koska niitä on jotenkin helpompi seurata. Pettymyksiä on tietysti joskus joukossa, mutta niistä pyrin pääsemään eroon sopivassa yhteydessä. Esimerkiksi silloin, kun voin vähentää tappioita voitoista verotuksessa.

Uusia listalle tulevia yhtiöitä ostan todella varovasti ja vähän jos ostan. Rahastoja en suosi, mutta joitain niistä olen vähä kokeillut. Ihan hyvin ovat kokeilut menneet.

Miten päädyit Nordnetin Private Banking -asiakkaaksi? Milloin se tapahtui ja miten kuulit palvelusta?

Olin jo jonkin aikaa tuskaillut silloisen osakesalkun hoito- ja myyntipalkkioista. Tarkkaan en muista, mistä kuulin Nordnetistä, mutta salkku siirtyi Nordnetiin 24.9.2007.

Miten hyödynnät Nordnetin Private Banking -etuja? (esim. Inderesin analyysit, mallisalkut)

En lue säännöllisesti analyysejä. Etenkin silloin kiinnostun enemmän, kun niissä käsitellään omistamiani yhtiöitä. Saahan niistä joskus ostovinkkejä rivien välistä. Pidän siitä, että Nordnetin Private Bankingissa osto- ja myyntipalkkiot ovat edullisia ja helposti ennakoitavissa.

Sijoitatko ja säästätkö jotakin tiettyä tavoitetta varten?

Kyllä, eläkkeellä oloa varten. Tavoite on, että tulevilla osingoilla voi eläkettä hyvin täydentää elintasoa laskematta.

Tavoite on, että tulevilla osingoilla voi eläkettä hyvin täydentää elintasoa laskematta.

Vinkkisi muille sijoittajille, jotka tähtäävät myös yli 200 000 euron sijoitusvarallisuuteen ja “Private Banking -kerhoon”?

Sijoita mielestäsi varmoihin yhtiöihin säännöllisesti. Pidä pää kylmänä kun mennään alas ja kovaa. Osta silloin lisää. Jos ajattelet ”riskisijoitusta”, sijoita vain sen verran, kuin sinulla on varaa ”hävitä” ilman unettomia öitä. Aktiivinen sijoittaminen vaatii myös aikaa. Itse en ole niin ”aktiivinen”.

Katso myös:

Nordnet Private Banking -palvelu on varakkaan asiakkaan etuohjelma

Nordnetin Private Banking -palvelu poikkeaa perinteisistä yksityispankeista siten, että saat itse päättää sijoituksistasi ja samalla voit säästää tuhansia euroja ilman kiinteitä varainhoidon kuukausi- tai vuosimaksuja. Maksat vain tekemistäsi sijoituksista (osakekaupat 0,08 %, min. 5–8 €). Saatpalvelua kokeneilta asiantuntijoilta, digitaalista sijoitusneuvontaa, kutsuja tapahtumiin ja tilaisuuksiin verkossa, sekä muita erikoisetuja. Myös perheenjäsenesi saavat samat edut.

Jos sinulla on vähintään 200 000 euroa sijoitettavaa varallisuutta ja tuki ja sijoitusideat kiinnostavat, jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki