Harkitse osingot uudelleensijoittavia etf:iä

 

Kustannustehokkaita etf:iä voi viilata vieläkin tuottoisammiksi maalaisjärkisellä verosuunnittelulla.

Osinkoja jakavien etf:ien tökerö osinkoverokohtelu  (30 %) aiheuttaa valistuneelle sijoittajalle harmaita hiuksia. Miksi sinänsä järkevien tuotteiden osingoista maksetaan luovutusvoittoveroon rinnastettavaa veroa?

Verottajan käytäntöjä ja niiden muutoksia on turha jäädä odottamaan tai vatvomaan kovin pitkään. Pragmaattinen sijoittaja hakeutuu kohti osingot automaattisesti uudelleensijoittavia pörssinoteerattuja rahastoja eli etf:iä. Tuotteita löytyy markkinoilta jo useampi tusina. Osinkojen uudelleensijoittamisen mahdollisuus ei kuitenkaan ole ilmaista. Kuluja sijoittajalta kerätään aina. Osingot uudelleensijoittavat etf:t veloittavat hallinnointi- ja säilytyspalkkiot enemmän kuin perinteiset etf:t.

Suomen veroilmaston kokonaisuus huomioiden kannattaa henkilöverotuksen piirissä toimivan sijoittajan suunnata tulevia sijoituksiaan näihin tuotteisiin. Verot maksetaan vasta sijoituksia lunastettaessa, jolloin osingot ehtivät kasvaa vuosien myötä korkoa korolle.

ISharesin MSCI USA-etf (tikkeri: SSAM) tarjoaa 0,4 prosentin vuotuiskuluilla altistuksen yli 600 amerikkalaisen yritykseen. Applen, Exxonin, GE:n ja muiden yhtiöiden osinkojen sijoitetaan uudelleen kasvamaan korkoa korolle. ISharesin omat suomenkieliset sivut esittelevät kyseisen tuotteen ominaisuudet tarkasti täältä.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Yugo13 Marraskuu, 2012

Vaihto näissä iSharesin tuotteissa näyttää olevan aika pientä, ainakin Euroopan pörsseissä. Likviditeetti ei kuitenkaan taida olla ongelma kun markkinatakaus löytyy?
Mitä mieltä iSharesin Eurooppa-ETF:stä (http://fi.ishares.com/fi/rc/tuotteet/SMEA)?

petre13 Marraskuu, 2012Moi, ei tuokaan hassumpi vaihtoehto ole. Vakuudetkin näyttävät olevan likvidiä tavaraa pääasiassa Saksasta. Likviditeetin vähäisyyden takia ei näitä voi treidaustyökaluina pitää, vaikka markkinatakaus löytyykin. Spredi on aina suurempi kuin tiukasti hinnoitellussa tavarassa.

Katso vielä DB:n x-tracker-sarjasta hieman vertailukohtaa tuotteelle.

Yugo14 Marraskuu, 2012DB:n x-trackerit epäilyttävät hieman kun niissä käytetään swap-sopimuksia. iSharesin ETF:t sen sijaan ovat “oikeita”, fyysiseen replikointiin perustuvia ETF:iä.
Onko noilla aiemmin puheena olleille ETF:illä muuten jotain rakenteellista eroa? Ihmettelin vain kun toisen nimessä on lisämerkintä (Acc) ja toisessa ei. En löytänyt selitettä ko. lyhenteelle. USA-versiossa ei myöskään puhuta arvopaperilainauksesta mitään.

Warren Graham14 Marraskuu, 2012Lyhenne Acc (Accumulating) tarkoittaa, että ETF ei maksa ulos osinkoja vaan jättää ne kartuttamaan rahaston arvoa.

Sijoitteleva15 Marraskuu, 2012Kirjoitat henkilöverotuksen näkökulmasta. Osaatko sanoa onko tilanne sama verojen suhteen, jos sijoittajaa suomalaisen oy:n kautta esim. Vanguardin tuotteisiin?

Osaatko sanoa vaihtoehtoista tuotetta Vanguard VT:lle?

petre19 Marraskuu, 2012Moi, VT:n struktuurilla, laajuudella, hinnalla ja likviditeetillä toimivia, kilpailevia etf.iä ei heti tule mieleen.

Verojen suhteen en ole ekspertti, mutta käytännössä suuremmat porsaanreiän on jo suomalaisten oy:iden kautta tukittu. Tähän kannattaa kysyä neuvoa esim. veronmaksajain keskusliiton verojuristeilta.

petre19 Marraskuu, 2012Moi, VT:n struktuurilla, laajuudella, hinnalla ja likviditeetillä toimivia, kilpailevia etf.iä ei heti tule mieleen.

Verojen suhteen en ole ekspertti, mutta käytännössä suuremmat porsaanreiät n jo suomalaisten oy:iden kautta tukittu. Tähän kannattaa kysyä neuvoa esim. veronmaksajain keskusliiton verojuristeilta.

 

/Petre Pomell

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit