Siirry pääsisältöön

Hallitus esittää säästämistä ja yrittämistä tukevia verokevennyksiä

 

Kumpikin vanhempi voi tällä hetkellä antaa 3 999 euroa veroseuraamuksitta, jokaista lasta kohti, kolmen vuoden aikana. Lahjaverotuksessa pienintä verotettavaa määrää ollaan nyt hallituksen toimesta nostamassa 5 000 euroon. Lahjaverolain lisäksi myös perintöverolakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että verotusta kevennettäisiin veroasteikkojen kaikissa portaissa.

Esitetyt kevennykset painottuvat kuitenkin ensimmäisen veroluokan lahjaveroasteikon suurempiin lahjamääriin, yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdosten edistämiseksi. Ensimmäiseen veroluokkaan kuuluvat esimerkiksi lapset, lapsenlapset, aviopuoliso sekä avopuoliso, jos liitosta on yhteisiä lapsia. Muutosten on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2017 alusta alkaen.

 

hallituksen-verokevennys-esitys

 

Perheyritys kannattaisi jatkossa siis antaa lahjana seuraavalle sukupolvelle. Vanhemmat, jotka säästävät pitkäjänteisesti lapselleen saisivat myös enemmän liikkumavaraa. Esimerkiksi lapsilisät (1 149 euroa / vuosi), isovanhempien rippilahjat tai muut satunnaiset lahjat mahtuisivat entistä paremmin tuon verottoman rajan sisälle.

 

Lue aiheesta lisää: “Hallitus esittää perintö ja lahjaverotuksen keventämistä“, “Lahjavero” ja “Perintövero“.

 

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292. Kuvan lähde: Adobe Stock.

 

 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
22.10.2016 10:00

Vielä kun esittäisivät sitä piensijoittajien verovapautta pienille osingoille, 500e-1000e / vuosi. Eikös jotain tällaista ollut hallitusohjelmassa alunperin.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.10.2016 00:48

Piensijoittajien osinkojen verovapaus on ollut ainakin kolmen viime hallituksen lupauksia. Eiköhän tämä ole tällä erää jo haudattu ja lähes jokainen puolue palaa asiaan kun uusi vaalivalheitten aika tulee.