Siirry pääsisältöön

Haastattelussa listautumista suunnittelevan Netelin toimitusjohtaja Ove Bergkvist

Matkapuhelinverkkoja päivitetään 5G:ksi. Yhteiskunnan sähköistyminen edellyttää sähköverkon laajentamista ja uudistamista. Kuituverkko on Pohjoismaissa jo melko kattava, mutta koko Saksan markkina on täysin alikehittynyt kuituverkkojen osalta. Listautumisannin järjestävä Netel työskentelee tämän tyyppisen infrastruktuurin projektinhallinnan, rakentamisen ja ylläpidon parissa. Ruotsin Nordnetin sijoitusvalmentaja Alexander Gustafsson tapasi Netelin toimitusjohtaja Ove Bergkvistin – katso video yltä.

Netelillä on mielenkiintoinen tausta Peabista irtautuneena “spin-off-yhtiönä”. Voitko kertoa meille historiastasi ja tärkeimmistä virstanpylväistäsi matkan varrella?

Totta. Netel perustettiin vuonna 2000 ja ruotsalainen rakennusyhtiö PEAB osti sen samana vuonna. Tuolloin Netel kasvoi nopeasti ja vakiinnutti asemansa kiinteiden verkkojen ja matkaviestinpalvelujen täyden palvelun asiantuntijana.

Siitä lähtien Netel on ollut yhtiön johdon, Axcelin ja vuodesta 2016 lähtien IK Investment Partnersin omistuksessa. Tänä aikana olemme kasvaneet sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta, ja IK:n omistajana vauhti on kasvanut jyrkästi. Tänä aikana olemme kasvattaneet myyntiä, tilauskantaa ja marginaalejamme merkittävästi. Liikevaihto ja tulos ovat kasvaneet yli 20 %/v vuodesta 2010 lähtien. Orgaanisen kasvun lisäksi olemme kasvaneet myös useiden yritysostojen kautta: ostokohteitamme ovat olleet mm. Nett-Tjenester, C-E Morberg, Oppunda Kraftkonsult, Brogrund ja Svensk Elkraftsentreprenad.

Tänä päivänä Netel Group on täyden palvelun infranet-palveluiden asiantuntija Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Saksassa. Liiketoimintaa hoidetaan hajautetusti ja meillä on vahva paikallinen edustus 18 toimipisteen kautta. Palveluksessamme oli 30.6.2021 610 työntekijää. Vuonna 2020 Netelin liikevaihto oli 1 847 miljoonaa Ruotsin kruunua ja pro forma -liikevaihto 2 303 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Millä markkinoilla toimitte?

Toimimme Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Saksassa.

Rakennatte sähköverkkoja, 5G-verkkoja ja kuituverkkoja. Kalenterinne taitavat olla aivan täynnä tulevina vuosina?

Kyllä, suurin haasteemme on turvata kapasiteetti, jotta voimme vastata suureen kysyntään – ei vähiten Saksassa kuituverkkojen parissa, mutta myös muilla markkinoilla.

Mille muille liiketoiminta-alueille tai markkinoille aiotte laajentua?

Tällä hetkellä tilauskirjamme ovat enemmän kuin täynnä ja pyrimme vastaamaan kysyntään nykyisillä maantieteellisillä markkinoillamme. Laajennamme Pohjoismaissa tarjontaamme koskemaan myös vesi-, jätevesi ja keskuslämmitysjärjestelmiä.

Nyt olette järjestämässä listautumisantia. Mikä on listautumisannin tarkoitus ja mitä tavoitteita teillä on tulevaisuudessa?

Listautuminen antaa meille näkyvyyttä ja toimii eräänlaisena todisteena liiketoimintamme korkealaatuisuudesta. Listaus Tukholman pörssissä on suuri vahvuus asiakasvuoropuheluissa, ei vähiten Saksassa, mutta myös yritysostotilanteissa ja rekrytoinnissa.

YhteistyökumppaniKumppani
Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit