Guns N’ Rosesista sijoittajaksi

Kaikki kai tietävät, että Duff McKagan on Guns N’ Rosesin entinen ja ensimmäinen basisti. Sekin on selvää, että hän on miljonääri. Mutta kuinka moni tietää, että hän on myös osakesijoittaja ja bisnesenkeli?

Olen vanha ja ikuinen GN’R-fani. Niinpä käytin jouluvapaat lukien netistä tilaamaani, bändin basistin Duff McKaganin kirjoittamaa kirjaa It’s so Easy (and other lies). Bändimuisteloita enemmän minua kuitenkin kiinnosti, mitä basistille nykyään kuuluu.

1980-luvulla maailmanmaineeseen noussut Guns N’Roses on myynyt yli sata miljoonaa levyjä. Yhtye tuli tunnetuksi myös muista kuin musiikillisista ansioistaan, kuten örveltävästä basististaan (muun muassa televisiosarja Simpsoneiden Duff-olut on kuulemma nimetty hänen mukaansa).

McKagan vietti perinteistä rock’n’roll elämää, kunnes 30-vuotiaana heräsi sairaalassa siihen, että oli miljonääri, jonka haima oli ”hajoamassa”.

Hän teki täydellisen elämäntaparemontin ja huomasi olevansa edelleen rikas mutta täydellisen pihalla siitä, mitä omaisuuden eteen piti tehdä. Hän päätti ottaa selvää.

Muusikonuransa lisäksi (nykyisin Velvet Revolver ja Loaded) 47-vuotias McKagan on opiskellut taloustieteitä Seattlen yliopistossa. Vuoden 2009 ajan hän kirjoitti Playboy-lehteen talouskolumnia. ”Duffonomics” –blogissa (katso täältä jos et ole Playboyn tilaaja: www.heretodaygonetohell.com/board/index.php?topic=55908.0 ) ilmestyi kirjoituksia, jotka pyrkivät yleistajuisesti selvittämään mistä taloudessa perimmiltään on kyse.

Vuonna 1990 McKagan sijoitti varojaan kolmeen tuntemattomaan yritykseen: Starbucks Coffeen, Microsoftiin ja Amazoniin. Sijotukset ovat tuottaneet hänelle miljoonia. Viime vuonna McKagan perusti Meridian Rock –yhtiön (www.meridianrock.com), jonka tarkoitus on auttaa muusikkoja heidän taloutensa suunnittelussa.

McKagan on tehnyt hartiavoimin töitä todistaakseen vääräksi kaikki maailman vitsit bändin tyhmimmästä jäsenestä – basistista. Mutta mitä me suomalaiset voisimme oppia tästä äitelästä Hollywood-tarinasta?

Ainakin sen, että taiteilijat (kuten me muutkaan) emme elä irrallaan taloudesta ja sen lainalaisuuksista. Kuten McKagan yhdessä blogissaan lainaa poppari Kanya Westiä: ”Having money ain’t everything, but not having it is.”

Ps. McKaganin ajatuksista voi lukea myös täältä: www.seattleweekly.com ja www.espn.com.  Hänet löytää myös Facebookista nimellä Duffonomics.

 

/Ninni Myllyoja

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Joppe10 Tammikuu, 2012

Hän alkoi siis tutustua sijoittamiseen 30-vuotiaana mutta kuitenkin jo 26-vuotiaana onnistui ostamaan heti kolmea huikeaa monikymmenkertaistujaa.

Osti varmaan pohjilta ja myi huipulla, tietysti.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit