Siirry pääsisältöön

ETF-sijoittajien katseet kääntyivät Yhdysvaltoihin | rahastokaupankäynti 2/2021

Nordnet Suomen asiakkaiden osalta rahastojen netto-ostot olivat helmikuussa 29 miljoonaa euroa ja ETF:ien puolestaan 25 miljoonaa euroa. Tarkastelussa on mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 60 eri rahastoyhtiöltä.

Tammikuun poikkeuksellisen rahastoryntäyksen jälkeen netto-ostojen määrä laski helmikuussa 47 prosenttia tammikuuhun verrattuna, mutta oli edelleen korkealla tasolla. Pörssilistattuja rahastoja eli ETF:iä puolestaan ostettiin helmikuun aikana 2 prosenttia vähemmän kuin tammikuussa.

Eurooppa nostaa päätään rahastosijoituksissa

Rahastosijoittajien fokus keskittyi helmikuussa Eurooppaan. Omistajamäärien prosentuaalisella muutoksella mitattuna kolmen kärkeen mahtuivat sekä Fondita Sustainable Europe B (omistajamäärän muutos helmikuussa 982 % tammikuuhun verrattuna) että Handelsbanken Eurooppa Indeksi (+14 %).

Myös vastuullisuus näkyi rahastosijoittajien valinnoissa, sillä kestävää kehitystä toiminnassaan edistäviin yhtiöihin sijoittavan Fondita Sustainable Europen lisäksi myös rahastosijoittajien kestosuosikki Handelsbanken Kestävä Energia (+11 %) keräsi kuukauden aikana reilun määrän uusia omistajia.

RahastoOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
Fondita Sustainable Europe B+982 %+51 %
Goldman Sachs Global Small Cap CORE Equity Portfolio+38 %+21 %
Handelsbanken Eurooppa Indeksi+14 %+14 %
Tuottotiedot poimittu 3.3.2021.

Yhdysvallat ETF-sijoittajien suosiossa

Teknologiapainotteisen tammikuun jälkeen USA muodostui helmikuun suosikiksi ETF-sijoittajien keskuudessa. Omistajamääriään helmikuun aikana tammikuuhun verrattuna eniten kasvattaneiden ETF:ien kolmen kärjen muodostivat Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF (+164 %), iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF (+18 %) ja iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF (+15 %).

Monet tammikuun ETF-suosikit, kuten iShares Global Clean Energy UCITS ETF ja WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF, kärsivät helmikuun lopun pörssirytinästä. Vaikka monet megatrendi-ETF:t löytyvätkin netto-ostetuimpien ETF:ien listalta, oli sijoittajien valinnoissa omistajamäärien muutoksella mitattuna havaittavissa siirtymistä erityyppisiin sijoituskohteisiin. USA-ETF:ien lisäksi myös Handelsbanken Nordic ESG -indeksiä seuraava XACT Norden (+15 %) löysi tiensä ETF-sijoittajien salkkuihin.

ETFOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF – Acc+164 %+41 %
iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)+18 %+36 %
iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF USD (Dist)+15 %+1 %
Tuottotiedot poimittu 3.3.2021.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot helmikuussa 2021:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi
 2. Nordnet Indexfond Sverige
 3. BGF Next Generation Technology A2 USD
 4. Nordnet Indeksi Kehittyvät Markkinat
 5. Handelsbanken Usa Indeksi
 6. Handelsbanken Kestävä Energia
 7. Nordnet Indeksirahasto USA EUR
 8. Nordnet Indeksirahasto Maailma EUR
 9. JPM China A (dist) USD
 10. Aktia Nordic Micro Cap

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF-rahastot helmikuussa 2021:

 1. iShares Core MSCI World UCITS ETF
 2. iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)
 3. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 4. Xtrackers MSCI World Health Care UCITS ETF 1C
 5. Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF
 6. WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF – USD Acc
 7. VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF
 8. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
 9. iShares Electric Vehicles and Driving Technology UCITS ETF USD (Acc)
 10. SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja tai ETF-rahastoja niiltä osin, kun muutos on ollut yli 100 asiakasta kuukauden aikana.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit