ETF-rintaman viimeisimmät tuulet

 Vuoden 2011 raportit alkavat hiljalleen valmistua eurooppalaisessa ETF-teollisuudessa. Voittajat ja häviäjät alkavat erottua joukosta.

 Mennyt vuosi aiheutti suuria muutoksia ETF-sijoittajien käyttäytymisessä. Valtavat rahamäärät siirtyivät  synteettisistä etf:stä kohti fyysisiä tuotteita. Tämän aaltoliikkeen ylivoimainen voittaja on iShares, joka keräsi yli 75 prosenttia uudesta sisäänvirtaavasta rahasta omiin rahastoihinsa.  Siinä, missä vuonna 2010 iSharesin nettorahavirta sisäänpäin oli 12,6 miljardia dollaria, oli se viime vuonna jo 17,8 miljardia taalaa.

Häviäjiin kuuluvat tietysti db x-trackers, jonka liikeidea perustuu juuri synteettisiin tuoteratkaisuihin. Toinen suuri häviäjä oli Lyxor, jonka rahastoista valui nettona ulos 8,4 miljardia dollaria viime vuonna. Kutistujien joukkoon liittyivät Lyxorin lisåäksi myös Commerzbank (-0,3 miljardia taalaa) sekä ETF Securities (-0,3 miljardia taalaa).

Eurooppalaisen talojen viiden kärkeä tutkittaessa järjestys on tällä hetkellä seuraava (Hallinnoitavat varat miljardia dollaria):

1.iShares 104,6

2.db X-trackers 44,8

3.Lyxor 36,6

4.ETF Securities 22,9

5.Credit Suisse 16,2

 Syynä fyysisten ETF:ien suosioon on useilta viranomaisilta ilmennyt huoli synteettisten tuotteiden riskeistä. Yksinkertaisuutta ja läpinäkyvyyttä on toivottu läpi pelikentän johdannaispohjaisten ETF:ien rakentelijoilta.

Amerikassa, jossa ETF-markkinat ovat kovemmin kilpailtuja, iSharesin nettomääräiset rahavirrat tippuivat vuodesta 2010. Vuoden voittajaksi Amerikan raitilla voidaan laskea Vanguard.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit